Головна Новини Суспільство Наука та освіта Навчальний рік 2021-2022: коли школярам чекати канікул
commentss НОВИНИ Всі новини

Навчальний рік 2021-2022: коли школярам чекати канікул

Згідно з офіційним графіком, прийдешній навчальний рік повинен закінчитися до 3 червня 2022 року

30 серпня 2021, 17:12 comments1639
Поділіться публікацією:

Уже через кілька днів школярі — найменші й уже майже дорослі — повернуться за шкільні парти, щоб знову продовжити посилено гризти граніт науки. Як повідомляє "Дзеркало тижня", днями стало відомі часові рамки майбутніх двох навчальних семестрів, а також розклад звичних канікул.

Навчальний рік 2021-2022: коли школярам чекати канікул

У МОН опублікували рекомендації для нового навчального року. Фото з відкритих джерел

Як відомо, у Міністерстві освіти обіцяють, що навчання в більшості шкіл розпочнеться традиційно — в очному форматі. Якщо ж шкільний процес, як  минулого разу, запустить чергове збільшення кількості коронавірусних хворих, навчання перенесуть у дистанційний формат.

При цьому шкільні адміністрації наділені повноваженнями вирішувати, коли учні можуть йти на належні канікули. Однак в МОН стандартно передають на місця рекомендації, як краще оформити навчальний процес.

Таким чином перший семестр передбачає тривалість навчання із 1 вересня до 24 грудня. При цьому на нього припадає відразу двоє канікул. Осінній відпочинок у школярів, швидше за все, триватиме із 25 до 31 жовтня, а взимку на канікули навчальні заклади підуть із 25 грудня. Закінчаться вони вже у 2022 році — 9 січня.

Другий семестр чиновники пропонують почати 10 січня, а закінчити не пізніше 3 червня. Традиційні весняні канікули у дітей можуть тривати із 26 березня до 3 квітня.

Навчальний рік 2021-2022: коли школярам чекати канікул - фото 2

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в МОЗ занепокоєні тим, як просувається вакцинація українських педагогів. Чиновники стверджують, що напередодні старту нового навчального року в Україні так і не вакциновано мінімально необхідну кількість педагогів. Що це може спричинити, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як українські школи збираються працювати в умовах коронавірусної пандемії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини