Головна Новини Суспільство події Скільки компаній вже пішли з ринку агресора: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки компаній вже пішли з ринку агресора: що відомо

Іноземні експерти підрахували, скільки компаній вже пішли з ринку росії

27 березня 2022, 10:16
Поділіться публікацією:

Бізнес з країною-агресором припиняють все більше компаній. Як повідомив міністр Михайло Федоров, популярна соцмережа TikTok вже заборонила користувачам з рф публікувати відео, навіть з використанням VPN.

Скільки компаній вже пішли з ринку агресора: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Міжнародна асоціація мобільних операторів GSMA повідомила, що виключає російський "Мегафон" з переліку операторів, які можуть використовувати роумінг. Хоча в "Мегафоні" заявили, що виключення з переліку партнерів Roaming Partner Listing нічого не означає.

Компанія, що надає послуги з аутсорсингу програмного забезпечення DataArt припиняє свою діяльність в країні-агресорі. Як відомо, вони спеціалізувалися й в сфері розробки інтернет-застосунків.

Міжнародний фотобанк Depositphotos, де можна було продавати фотографії та інші зображення, заявив про вихід з ринку росії та білорусі. Припинив роботу в росії та білорусі й онлайн-редактор VistaCreate. Ці компанії не надаватимуть своїх послуг клієнтам з цих країн.

Провідна платіжна система JCB Японії зупиняє роботу в росії. Французька страхова компанія Axa не інвестуватиме в російські активи та не надаватиме послуги для страхових компаній агресора. Великобританія запровадила санкції проти виробника дронів в росії. В США наклали санкції на міжнародну компанію "Лаборатория Касперского", що спеціалізувалася на виробництві антивірусів та захисті від кіберзагроз.

Зупинили свою діяльність в росії й група ING Bank, виробники двигунів MAN Energy Solutions та Wartsila, фінський залізничний перевізник вантажів VR Transpoint.

Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, 450 компаній повністю або частково відмовилися від ведення бізнесу в росії в період з 24 лютого до 24 березня. Такі дані надала Єльська школа менеджменту. За їх даними дослідження, від присутності в рф повністю відмовилося 169 міжнародних компаній, 36 продовжують обслуговувати клієнтів у росії, 191 компанія поки що заявили про зупинку діяльності, однак не виключать відновлення бізнесу, 30 — не покинули ринок, але скорочують угоди, 56 залишилися, однак припинили інвестувати.

"В цілому ж найбільші іноземні компанії на росії переважно походять із семи країн – США, Великобританії, Німеччини, Франції, Японії, Кореї та Китаю. Німеччина та Британія – лідери з виходу їхніх великих компаній із Росії. "Антигерої" – Франція та Китай: їхні великі компанії найчастіше залишаються працювати на російському ринку навіть без обмежень", — зазначив нардеп.

Як повідомляв портал, в Україні каратимуть власників житла за підвищення цін під час війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини