Головна Новини Суспільство події Скільки грошей українці задонатили на ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки грошей українці задонатили на ЗСУ

Кількість пожертв на армію зменшилася з березня

11 липня 2022, 10:55
Поділіться публікацією:

Громадяни продовжують допомагати українським військовим грошима, доставкою необхідних речей до підрозділів, закупками авто для пересування тощо. Фонди збирають кошти на дрони, амуніцію, гумдопомогу для населення. За останніми підрахунками, загальна сума донатів скоротилася з березня до липня. Про це пише Опендатабот.

Скільки грошей українці задонатили на ЗСУ

Фото ілюстративне / Pixabay

За червень українці відправили волонтерам та на рахунки фондів півмільярда гривень, за 10 днів липня 1.9 млрд грн. Порівняно з лютим суми пожертв скоротилися в 12 разів. Лише за тиждень в лютому було зібрано 6 млрд грн, частина з них кошти з "ковідної" тисячі.

У березні 2022 на потреби армії було перераховано 8,3 мільярда гривень, в квітні менше. Станом на липень з 24 лютого українці задонатили понад 17 млрд гривень.

Наразі найбільші волонтерські та державні ініціативи: UNITED24 — ініціатива президента Володимира Зеленського; Фонд "Повернись живим" Тараса Чмута та Благодійний фонд Сергія Притули.

За словами міністра Михайла Федорова, протягом тижня вже зібрано 400 млн грн на проект Армія дронів від UNITED24. В рамках ініціативи закуплять дрони для всієї лінії фронту.

БПЛА дозволяють моніторити дії ворога, його пересування, робити повітряну розвідку, вчасно змінити військові стратегії чи отримати точні координати ворожих скупчень, складів тощо. Для технологічної Армії дронів планується закупити 200 БПЛА. За донейти будуть ремонтувати та обслуговувати їх, навчати операторів БПЛА. Для цього Мінцифри запустили комплексну програму з UNITED24, куди можна надіслати будь-яку суму з будь-якого куточка світу.

Як писав портал, блискучі операції ЗСУ вивчатимуть в Пентагоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Игорь

18 вересня 2022, 17:13

Добрый день всем! как возможно найти волонтеров для помощи


Новини