Головна Новини Суспільство події Скільки часу знадобиться для розмінування територій України
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки часу знадобиться для розмінування територій України

Україна одна з найзабрудненіших боєприпасами країн світу: нардепи розробили законопроект про протимінну діяльність

14 квітня 2022, 18:15
Поділіться публікацією:

В результаті бойових дій території України залишилося дуже багато боєприпасів, які не вибухнули, уламків від снарядів, ракет, бомб, а також ворог навмисно замінував дороги, поля, ліси, будинки, предмети, автомобілі. Про це розповів речник ДСНС Олександр Хорунжий.

Скільки часу знадобиться для розмінування територій України

Розмінування територій, фото ГСЧС

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, наразі вже розміновано більше восьми тисяч гектарів та знешкодили вже більше 60 тисяч боєприпасів, з них 1900 авіаційних бомб на території областей, де ведуться бойові дії. Розміновують і поля відповідно до планів роботи піротехнічних груп. Також ДСНС приймають заявки від громадян.

На територіях чимало протипіхотних мін, розтяжок, гранат, касетних елементів боєприпасів. Через військову агресію російської федерації Україна стала однією з найзабрудненіших боєприпасами країн світу. Піротехнікам знадобляться роки, щоб очистити територію.

Тому наразі громадянам небезпечно ходити в ліс, до водойм, на поля, де проводились бойові дії, наближатися до розбитої ворожої техніки, заходити до покинутих споруд та будинків.

Народні депутати вже підготували законопроект про протимінну діяльність. Документ коментував Федір Веніславський, народний депутат України, член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Автор закону Ігор Герасименко.

"Парламентський Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки ініціював ухвалення закону про протимінну діяльність. Проект передбачає механізми розмінування територій та залучення суб'єктів, які мають займатися цією діяльністю. Це дуже тривалий процес. Як свідчить практика війни у різних країнах світу, він триватиме не один місяць і не один рік", — говорить нардеп.

Як повідомляв портал "Коментарі", спікерка управління ДСНС України в місті Києві Світлана Водолага піддала різкій критиці дії високопосадовця Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка, який в своєму повідомленні відзвітувався про успіхи військових протиповітряної оборони столиці, що вчергове збили над Києвом ворожу ракету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини