Головна Новини Суспільство події Скільки коштуватиме будівництво "Президентського університету"
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки коштуватиме будівництво "Президентського університету"

На території університету планують побудувати 11 кампусів, а його площа буде 16 гектарів

31 травня 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

За словами міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, будівництво анонсованого державним главою Володимиром Зеленським "Президентського університету" буде коштувати близько 7,2 млрд грн. Про це очільник Міносвіти повідомив під час форуму "Україна 30. Освіта і наука", пише "Українська правда". 

Скільки коштуватиме будівництво "Президентського університету"

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

Шкарлет розповів, що новий освітній заклад буде розташовуватися на території державного "Експоцентру України" і займатиме 16 гектарів.

Міністр освіти також зазначив, що на території університету планують побудувати 11 кампусів, серед яких — п'ять профільних наукових, корпус адміністрації, апарт-готелі для учнів і викладачів, а також лікарня, дипломатична служба і корпус з офісами іноземних компаній.

Студенти зможуть приступити до навчання в "Президентському університеті" з 1 жовтня 2023 року.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський 31 травня під час виступу на форумі "Україна 30. Освіта і наука" підписав указ про створення президентського університету. За його словами, цей вуз готуватиме "людей майбутнього", які "зможуть вирішувати важливі державні завдання". Експерти для видання "Коментарі" оцінили таке рішення, а також розповіли, чи буде від нього користь.

Так, керівник Фонду "Українська політика" Костянтин Бондаренко впевнений: якщо хоч один очільник держави вирішив повернутися обличчям до проблеми освіти в країні — це можна тільки вітати.

На думку ж експерта Українського інституту політики Данила Богатирьова, однозначно оцінювати цю ідею президента поки зарано, оскільки незрозуміло, як вона буде втілена в життя. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини