Головна Новини Суспільство події Скандал через нове меню у школах: Олена Зеленська відреагувала на ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал через нове меню у школах: Олена Зеленська відреагувала на ситуацію

Олена Зеленська зазначила, що перехід від старого до нового завжди складний із психологічного погляду

18 січня 2022, 16:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Олена Зеленська відреагувала на ситуацію, що розгорнулася навколо реформи шкільного харчування. Про це пише видань Фокус.

Скандал через нове меню у школах: Олена Зеленська відреагувала на ситуацію

Олена Зеленська. Фото: Facebook

У новому році українські школярі випробували нове меню у навчальних закладах. Багато батьків негативно відреагували на нововведеннях відзначаючи прісність страв та некомпетентність кухарів. Проте були й ті, хто став на захист знаменитого шеф-кухаря Євгена Клопотенка, якого називають головним автором оновленого меню. У свою чергу, кулінар зазначив, що школи, які впровадили нове меню з початку 2022 року, вимагають часу для адаптації до нових вимог.

Перша леді країни та ініціатор реформи шкільного харчування на прохання ЗМІ прокоментувала ситуацію.

Вона розповіла, що коли розпочалася реформа шкільного харчування, а команда Клопотенка за участю технологів, дієтологів та представників МОЗ розробляла нове меню, вона вже була готова до критики.

Зеленська зазначила, що згідно з даними досліджень, на початку реформи сучасні учні шкіл харчувалися так само, як і їхні батьки, коли були школярами, а перехід від старого до нового завжди складний із психологічного погляду.

Обмеження кількість жирів, білого хліба та заборона субпродуктів у вигляді сосисок тощо викликала справжні "батли" у соціальних мережах.

Олена Зеленська каже, що звиклим харчуватися переліченими вище продуктами, нові страви можуть здатися незвичайними через те, що у них виробилася "харчова звичка". Такі є у кожної людини, проте треба відрізняти нешкідливі звички від шкідливих.

Зеленська наголосила, що заради покращення здоров'я українців готова зазнати критики.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував, що експерти прокоментували заяви про евакуацію послів РФ з України.

Сайт "Коментарі" писав про те, що Кулеба розповів, який план Путін підготував для Заходу. Глава МЗС України вважає, що Франція може стати лідером в Європі і НЕ допустити Путін від реалізації своїх планів.

Читайте також, що дочка відомої акторки Анастасії Заворотнюк розповіла про хворобу матері. Зазначається, що колеги та родичі надають підтримку. Зазначимо, що вже протягом кількох років актриса береться із раком головного мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Екатерина

18 січня 2022, 16:36

Не психологически сложно, а физически. Дети в детском саду не выдерживают такого питания - капуста на завтрак, обед и ужин, какао без сахара и молока, свекла, морковь, и каши, мясо отсутствует из-за того, что тендер не выдал ни одного поставщика. У половины группы в садике рвота и диарея от не перевариваемой организмом пищи. Это далеко не психологическая проблема. В чат-бот Госпотребслужбы в Телеграме обращались - ответа нет. Вот и вся реформа!

Иван Сирко

18 січня 2022, 16:36

Это чучело Елена Зеленская у которой скумбрий по 8 грн. Мразота что она что Зеленский, Порошенко. Гнать вас с Украины нужно!!!


Новини