Головна Новини Суспільство події Сіярто переговорив із Лавровим: обіцяє вирішити проблеми, які створила Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Сіярто переговорив із Лавровим: обіцяє вирішити проблеми, які створила Україна

Сіярто заявив, що постачання нафти з РФ до Угорщини зупинилося через "юридичні проблеми в Україні"

17 липня 2024, 12:50
Поділіться публікацією:

Угорщина разом із Росією працюють над відновленням потоків нафти після того, як їх зупинили через "імовірні юридичні проблеми в Україні". Як передає портал "Коментарі", про це заявив міністр закордонних справ країни Петер Сіярто після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у кулуарах засідання ООН у Нью-Йорку, пише Bloomberg.

Сіярто переговорив із Лавровим: обіцяє вирішити проблеми, які створила Україна

Сіярто та Лавров. Фото: з відкритих джерел

"Зараз в Україні склалася правова ситуація, на підставі якої "Лукойл" поки що не постачає нафту до Угорщини. Зараз ми працюємо над юридичним рішенням", — сказав Сіярто.

Автори матеріалу нагадали, що Росія постачає нафту до Угорщини через південну гілку нафтопроводу "Дружба", яка проходить через Україну. Торік потоки російської нафти до Угорщини впали на 2% із майже 5 мільйонів тонн у 2022 році.

Незважаючи на вторгнення РФ до України, Угорщина покращила енергетичні зв'язки з Росією, підписавши кілька угод про збільшення постачання природного газу. Сталося це після того, як прем'єр-міністр Віктор Орбан домігся звільнення від енергетичних санкцій Європейського Союзу.

"Уряд у Будапешті вилучив майже весь прибуток, отриманий компанією Mol, за допомогою спеціального податку, спрямованого на покриття дефіциту бюджету", — зазначили у матеріалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав листа голові Європейської ради Шарлю Мішелю після того, як здійснив своє "миротворче" турне. Серед іншого він запропонував Євросоюзу відновити дипломатичні відносини з Росією вже зараз, незважаючи на те, що російсько-українська війна триває і Путіна продовжує робити ультимативні заяви у бік Заходу.

Також видання "Коментарі" повідомляло — "мирний план" щодо війни РФ проти України: в Орбана розповіли, куди направили документ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини