Головна Новини Суспільство події Ситуація навколо ринку «Столичний»: як може бути замішаний міністр юстиції Малюська, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація навколо ринку «Столичний»: як може бути замішаний міністр юстиції Малюська, - ЗМІ

ЗМІ повідомляють, що глава Мін’юсту Малюська може бути причетний до останніх подій навколо ринку «Столичний»

22 січня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Видання "Телеграф" повідомляє, що нібито міністр юстиції Денис Малюська може діяти в інтересах Юрія Іванющенка та Івана Аврамова, яких журналісти називають близькими соратниками президента-втікача Януковича. Про це йдеться в ракурсі останніх подій навколо ринку "Столичний".

Ситуація навколо ринку «Столичний»: як може бути замішаний міністр юстиції Малюська, - ЗМІ

Ринок "Столичний". Фото: muralmarket.com.ua

Журналісти "Телеграфа" зазначають, що у 2015 р. компанія Спецбуд-моноліт надала позику ринку "Столичний" в розмірі більше 40 мільйонів гривень. В якості забезпечення зобов’язань, ринок "Столичний" передав в іпотеку павільйон "Овочі-фрукти".

"Але вже на початку 2020 року, за даними журналістського розслідування, ринок "Столичний" взяли під контроль люди, пов'язані з Юрієм Іванющенком та Іваном Аврамовим. Було змінено директора підприємства, з'явилися борги на суму більше 300 млн. грн, про що свідчать дані реєстру судових рішень. Впродовж 2020 року ринок "Столичний" не виконував свої зобов’язання з повернення позики і за правління нового директора Рустема Абдукадирова був свідомо доведений до банкрутства", — йдеться у статті "Телеграфа".

Автори матеріалу наголошують, що сам факт неплатоспроможності та порушення умов договору позики є підставою для застосування іпотечного застереження та можливості кредитору набути право власності на майно. Тому 13 січня 2021 року компанія Спецбуд-моноліт звернула стягнення на предмет іпотеки і уклала нотаріально посвідчений договір купівлі-продажу, оскільки це не профільний напрямок кредитора.

"Але вже 14 січня 2021 року ринок "Столичний" оскаржує перехід права власності на павільйон до кредитора у Комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації Мінюсту. За дорученням міністра Малюськи справа невідкладно, з порушенням порядку розгляду скарг, призначається до розгляду на 21 січня, — йдеться у статті "Телеграфа". — 21 січня Комісія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації, з порушенням порядку розгляду скарг, а також Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" приймає рішення у формі висновку про скасування всіх реєстраційних дій".

Зазначається, що компетенція Міністерства юстиції України щодо визнання недійсним або скасування правочинів, тим самим скасування права власності, на підставі яких прийнято оскаржувані рішення, законодавством не визначено.

Автори матеріалу додають, що з Єдиного державного реєстру судових рішень вбачається, що Ухвалою Білоцерківського міськрайонного суду Київської області від 15 січня 2021 року було накладено арешт на павільйон "Овочі-фрукти", а також заборонено Міністерству юстиції України здійснювати будь-які реєстраційні дії щодо цього павільйону.

Незважаючи на це, резюмують у виданні "Телеграф", дії міністра юстиції Дениса Малюськи можуть свідчити про зворотне, а скасування реєстраційних дій в Реєстрі нерухомого майна відповідати інтересам людей, пов’язаних із Юрієм Іванющенком та Іваном Аврамовим.

Нагадаємо, активісти намагаються врятувати від рейдерства ринок "Столичний".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини