Головна Новини Суспільство події Врятувати ринок «Столичний» від рейдерства: активісти виступають проти соратника Януковича
commentss НОВИНИ Всі новини

Врятувати ринок «Столичний» від рейдерства: активісти виступають проти соратника Януковича

Учасники мітингу стверджують: законні власники ринку не можуть отримати його у користування через штучне блокування

21 січня 2021, 19:50
Поділіться публікацією:








Біля Офісу протидії рейдества відбувся мітинг проти рейдерського захоплення ринку "Столичний". Активісти стверджують, що наразі збір торговельних точок знаходиться під контролем єнакієвського кримінального угрупування, що, ймовірно, пов’язане із президентом-втікачем Віктором Януковичем. Про подію повідомляє телеканал "Прямий".

Врятувати ринок «Столичний» від рейдерства: активісти виступають проти соратника Януковича

Активісти вимагають зупинити рейдерське захоплення ринку "Столичний". Скрін із сюжету телеканала "Прямий"

У підтримці рейдерства учасники акції протесту звинувачують високих посадовців із Міністерства юстиції України. Також однією із впливових осіб, яка може впливати на контроль над "Столичним", називають заступника міністра юстиції Євгена Горовця. Активісти переконані: наразі відбувається незаконний тиск на Антирейдерську комісію. "Рекетери" прагнуть прибрати до рук майно ринку, аби воно не дісталося законним власникам.

Мітингарі зібралися під стінами Офісу протидії рейдерству, бо саме звідси, на їхню думку, віддаються накази про блокування передачі "Столичного" законним володарям. Крім того, є інформація, що майно може повернутися до Юрія Іванющенка — екс-соратника Януковича, та його партнера Івана Аврамова. 

"Вже пройшли суди, які арештували всі рахунки підставних компаній. Зараз питання передачі до законної власності. Власне тому на ринку "Столичний" ми проводимо інформаційну блокаду вже 4-й тиждень і власне тому ми тут" – заявив Юрій Гуренко, керівник "Правого сектору" в Києві.

Учасники акції протесту стверджують: понад 70% власності, що знаходиться на "Столичному", незаконно привласнене представниками влади Януковича. Така кількість майна оцінюється в понад 1,2 млрд гривень.

Дещо іншої думки колишній депутат від ВО "Свобода" Едуард Леонов. Чоловік вважає, що ОПР використають, аби, незважаючи на рішення суду, обійти передачу ринку законним власникам. Тоді владу над торговельною установою можуть отримати особи, які фінансуватимуть сепаратистські угрупування на Донбасі.

"Це рішення суду. В суді він не оскаржує рішення суду проти нього, він прийшов сюди в антирейдерську комісію. Тому що суди розуміють що не треба від нього гроші брати, а міністерство юстиції не до кінця зрозуміло [...] Відповідно вислухавши позиції сторін комісія сказала дуже сумно і поважно: – Розумієте, ми не будемо повідомляти вам свого рішення, бо це дуже секретне рішення, умовно, ми маємо його на вушко шепнути його міністру юстиції, бо ми дорадчий орган", — пояснив свою точку зору Леонов.

Активісти прагнули потрапити на засідання комісії в Офісі протидії рейдерству, аби дізнатися про долю "Столичного".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Котя

22 січня 2021, 07:07

ЖИДЫ ТИХО ОККУПИРУЮТ УКРАИНУ, ЗАБИРАЯ ВСЕ ЦЕННОЕ У НАРОДА... ЭТОГО НЕ БУДЕТ. СМЕРТЬ ЖИДОВСТВУ ВО ВЕКИ ВЕКОВ!!!


Новини