Головна Новини Суспільство події Ситуація на кордоні з Польщею може погіршитися: у ДПСУ назвали причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на кордоні з Польщею може погіршитися: у ДПСУ назвали причини

У ДПСУ прогнозують, що ситуація на кордоні з Польщею може погіршитися через блокаду перевізників

8 листопада 2023, 13:20
Поділіться публікацією:

Затори на польсько-українському кордоні продовжують зростати. І вже не десятки, а тисячі вантажівок очікують на виїзд з Польщі в Україну через блокаду кордону польськими перевізниками на трьох пунктах пропуску. І поки що прогноз невтішний. Бо є підстави стверджувати, що ситуація ускладнюватиметься через обіцянки польських перевізників провести довгострокову акцію. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Ситуація на кордоні з Польщею може погіршитися: у ДПСУ назвали причини

Акція протесту польських перевізників. Фото з відкритих джерел

"Станом на ранок, за інформацією польських колег, лише одна тисяча транспортних вантажних засобів очікують на можливість перетину на всіх трьох напрямках з Польщі в Україну, половина з них — на напрямку пункту пропуску "Ягодин" — зазначив Демченко .

Йдеться про три пункти пропуску: "Ягодин-Дорохуськ", "Краковець-Корчова", "Рава-Руська-Хребена", там стоїть тисяча вантажівок.

На решті пунктів пропуску рух вільний, учасники страйку не блокують рух легкового та автобусного транспорту на напрямі пунктів пропусків "Ягодин", "Краковець" та "Рава-Руська".

"Фактично ми помічаємо, що одна чи дві вантажівки прибувають до українських пунктів пропуску з боку Польщі. Це основний вантажопотік, який іде в Україну на цих трьох напрямках", – резюмував Демченко.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що польські перевізники мають намір блокувати рух вантажного транспорту на кордоні з Україною, вимагаючи відміни пільг для роботи в ЄС українських перевізників. Тим часом у Єврокомісії наголошують, що угода про лібералізацію перевезень між Україною та ЄС діятиме до липня 2024 року. Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини