Головна Новини Суспільство події Сирський вперше висловився про рішення Зеленського відправити у відставку Залужного
commentss НОВИНИ Всі новини

Сирський вперше висловився про рішення Зеленського відправити у відставку Залужного

Олександр Сирський вважає, що у президента України Володимира Зеленського були причини для заміни головнокомандувача ЗСУ

29 березня 2024, 10:42 comments3442
Поділіться публікацією:

Генерал-полковник Олександр Сирський дуже лаконічно прокоментував своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних Сил замість Валерія Залужного. Головком зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для цього "вагомі причини", а обов'язок військових – виконувати накази. Як передає "Коментарі", свою позицію Олександр Сирський висловив в інтерв'ю "Укрінформу".

Сирський вперше висловився про рішення Зеленського відправити у відставку Залужного

Сирський та Залужний. Фото з відкритих джерел

"У військових є один обов'язок – ми не обговорюємо накази, ми їх виконуємо. Тому, якщо президент країни, верховний головнокомандувач, мав причини для такої заміни, особливо під час активної фази війни, — це означає, що ці причини – вагомі", – заявив Олександр Сирський.

Він додав, що разом із Залужним довелося пройти великий шлях у найважчі часи від початку російського повномасштабного вторгнення, і навіть раніше.

Сирський запевнив, що "всі знання та весь досвід, який був набутий вже під час повномасштабної війни у боях з переважаючими силами супротивника, будуть спрямовані на підвищення ефективності наших дій та максимальної поразки ударних угруповань супротивника".

Головком зазначив, що склад Генерального штабу та інших органів військового управління буде оновлено завдяки бойовим офіцерам із великим практичним досвідом бойових дій, який вони набували на полях уже цієї війни.

Зазначимо, у цьому ж інтерв'ю Олександр Сирський зазначив, що після перегляду внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу плани щодо необхідності закликати ще мінімум 500 тисяч осіб суттєво відкориговані. Саме тому вже немає потреби у мобілізації 500 тисяч осіб. Цифра набагато менша.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

сова-сова

31 березня 2024, 00:36

залужний правий необхідно призвати і обкатати на полігонах не 500000 а 1000000 призовників щоб вони в один момент могли підсилити оборону якщо буде необхідність а ця необхідність може виникнути неочікувано кацапня виставить 1000000 хоча і не дуже навчених недоозброєних навіть голодних своїх орків і у нас виникне страшенний гвалт знову простому люду підніматися як у перші дні навали шукати самостійно зброю боєприпаси амуніцію тощо а засирський перед нами кичиться що справиться наявними силами дай боже

УКРАЇНЕЦЬ

29 березня 2024, 12:36

ти Сирський конченный кацапський мъясник!!! зеленський, эрмак реально зливали та зливають Україну поки ця нечесть при владі нічого хорошого не буде.

Максим

29 березня 2024, 12:13

Все там із Залужним нормально, так само як із Зеленським. Є чіткий план завдань для Залужного, не скажу яких, щоб Пєтю та Юлю раніше часу не розстраювати. Все буде добре! НЕема ніяких суттєвих протиріч.


Новини