Головна Новини Суспільство події Синоптики розповіли, якою буде погода в листопаді в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптики розповіли, якою буде погода в листопаді в Україні

Листопад є перехідним місяцем - порою передзим′я

25 жовтня 2021, 14:59
Поділіться публікацією:

За прогнозом синоптиків Українського гідрометеорологічного центру, середня температура останнього осіннього місяця буде близька до кліматичної нормі — очікується +1 ... +7 градусів. Опади в листопаді також будуть перебувати в межах норми — 31-61 мм.

Синоптики розповіли, якою буде погода в листопаді в Україні

Синоптики розповіли, якою буде погода в листопаді в Україні - фото з відкритих джерел

Крім того, фахівці оприлюднили коротку кліматичну характеристику листопада.

Згідно з даними синоптиків, зазвичай листопадова температура в Україні становить 0 ... +4 градуси, а на Закарпатті та в південній частині країни до +5 ... +9 градусів.

Абсолютний температурний мінімум в листопаді — 15 ...- 24 градуси, на півночі, сході, в Запорізькій, Дніпропетровській областях, а також в гірських районах 25 ... 31 градус зі знаком "-". На півдні Криму і в Одеській області — 8 ...- 13 градусів.

Абсолютний максимум +16 ... +24 градуси, в Закарпатській, Чернівецькій, південних, центральних областях та в Криму +25 .. +29 градусів.

Синоптики зазначили, що листопад є перехідним місяцем — часом передзим′я, яке починається після завершення сталого переходу середньої температури за добу через 5 градусів зі знаком "+" в бік зниження.

Нагадаємо, що раніше синоптики озвучували прогноз погоди для України на жовтень. Так, фахівці відзначали, що в середині місяця українці могли насолодитися теплими погодними умовами і навіть відчути "бабине літо". Під кінець місяця стовпчики термометрів поступово опускаються вниз і в країну приходять нічні заморозки.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що Чехію накрив потужний ураган, який залишив без електрики сотні тисяч будинків: є постраждалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини