Головна Новини Суспільство події Синоптики попереджають про небезпеку у Карпатах
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптики попереджають про небезпеку у Карпатах

У Карпатах оголосили третій рівень небезпечності

12 квітня 2023, 13:05
Поділіться публікацією:

За прогнозами синоптиків, там можливе сходження лавин, пишуть "Коментарі", з посиланням на Український гідрометеорологічний центр. Ймовірно, це може трапитися сьогодні та завтра. Небезпека стосуватиметься двох областей, повідомляють у службі.

Синоптики попереджають про небезпеку у Карпатах

Похід у гори краще відтермінувати у зв’язку з відлигою

"12-13 квітня на високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається значна сніголавинна  небезпека" при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин, — йдеться у попередженні.

У цих регіонах спостерігається третій рівень небезпечності. Тож, зважаючи на попередження, допитливим туристам краще перенести похід на високогір’я, аби не наражати себе на небезпеку. Разом з тим, Карпатські сніголавинні станції, повідомляють таку інформацію:

"На Сл. Пожежевська: температура повітря: -0,8°C, штиль, хмарно. Висота снігового покриву становить 59-160 см, сніг свіжий, слабо закріплений; на Сл. Плай: температура повітря: 1,4°C, вітер північно-східний, 1-3 м/с, туман. Висота снігового покриву становить 10-20 см, сніг старий, насичений водою, слабо закріплений", — зазначають у повідомленні.

Підсумовуючи, синоптики зазначають: у четвер та п’ятницю в Україні місцями дощитиме, а температура сягне відносно високої позначки.

Як писали "Коментарі", Україну накрив циклон зі снігом та дощем: де погіршилась погода. У восьми західних областях нашої країни вже оголошено штормове попередження.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Румунію паралізував потужний снігопад : подробиці про стихію. В Румунії тисячі місцевих мешканців залишились без електрики через потужний снігопад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини