Головна Новини Суспільство події Синоптик здивував прогнозом погоди на січень й назвав дати похолодання в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптик здивував прогнозом погоди на січень й назвав дати похолодання в Україні

В Україні очікується сильне похолодання, але воно не буде тривалим.

2 січня 2024, 21:40 comments1655
Поділіться публікацією:

 Другий місяць зими в українських регіонах-січеньсічень,  прогнозують теплим, але йтиме  багато опадів. В деяких місцях  їх  пройде в два рази  більше за норму. Але  прийдуть й морозні періоди, проте вони будуть короткочасні. Про це  розповів синоптик Ігор Кібальчич,  інформує  "Метеопрог".

Синоптик здивував прогнозом погоди на січень й назвав дати похолодання в Україні

Погода в січні в Україні (фото з відкритих джерел)

За прогнозом Кібальчича,  в кінці першої декади  січня і  спочатку другої очікують  деяке просідання холоду, що накопичилось на півночі Європи, до  більш південних широт, зокрема на території Центральної та Східної Європи.

 "Тому в Україні також відбудеться помітне зниження температури, особливо у західних, північних та північно-східних областях. Орієнтовно, у період з 8 по 12 січня вночі морози у північних та східних областях України можуть зміцніти до -15…-20 °С", -  попереджує синоптик.

Але, за словами прогнозиста, це січневе  похолодання буде короткочасне. Через кілька днів,  з 13-14 січня поновиться зональна циркуляція і температурний фон підвищуватиметься до відлиги по всіх українських регіонах.

Погода в третій  декаді січня  прогнозується  плюсовою та буде з  більшою кількістю опадів  через розвиток активної циклонічної діяльності  на території  північно-західної  Європи. Стовпчик термометра в українських регіонах   буде показувати  плюсову температуру, а опади  прогнозуються, як дощі, деколи  з мокрим снігом.

Як стверджує синоптик, січень  буде з  теплою погодою, особливо в  південних та східних  регіонах. Короткочасні морози  в середині  січня  будуть  нівельовані  набагато  більшим періодом теплих днів місяця.

"Кількість опадів буде достатньою, місцями випаде більше двох місячних норм", — дає прогноз   Кібальчич.

Сніговий покрив, за його словами  буде  нестійкий  та плямистий, і його  велика ймовірність формування спостерігатиметься на території північних, північно-західних та північно-східних  регіонів, ще в українських  Карпатах.

"Часто протягом місяця будуть спостерігатися тумани. На дорогах періодично можлива ожеледиця", — завершив  прогноз синоптик.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини