Головна Новини Суспільство події Синоптик розповів, скільки ще українців долатимуть перепади температури
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптик розповів, скільки ще українців долатимуть перепади температури

Синоптик зазначив, що зима в Україні нікуди не подінеться навіть в умовах глобального потепління.

8 грудня 2021, 08:44
Поділіться публікацією:

Як мінімум, до третьої декади грудня не варто очікувати, що в Україні погода буде відповідати календарю. "Температурні гойдалки" ще доведеться трохи потерпіти. І лише за кілька тижнів в Україну прийде справжня зима. Як повідомляє портал "Коментарі", про це розповів Віталій Постригань, начальник Черкаського обласного гідрометцентру.

Синоптик розповів, скільки ще українців долатимуть перепади температури

Зима. Фото: Shutterstock

Фактично зима запізниться на один місяць, вступивши в свої права наприкінці грудня. Синоптик зазначив, що найближчі два тижні не варто очікувати ні на сильні снігопади, ні на істотне зниження температурного режиму. Наприклад, у четвер неабияк заморозить, температура відпустити до -9, а вже на вихідні прийде потепління.

Віталій Постригань прогнозує протягом усього робочого тижня похмуру погоду практично по всій території України. Поривчастий вітер, раптова ожеледиця, дощі з мокрим снігом – це головні прояви погоди найближчий тиждень. До того ж, можемо знову побачити таке явище, як крижаний дощ замість снігу.

Така погода – наслідок того, що холодні повітряні маси із північного заходу та теплі з південного сходу влаштували своєрідний поєдинок. Зрештою, у протистоянні переможуть сили "Півдня" і найближчим часом (7-10 днів) зими точно не очікується. Погода буде нагадувати ту, яку ми звикли спостерігати наприкінці осені, якщо бути точніше, то в другій половині листопада, але точно не в грудні. Але за умови глобального потепління це стає нормою.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" — синоптики дали прогноз на грудень — снігу чекати не варто, проте очікуються опади у вигляді дощу. Холодний холод накриє більшість областей країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини