Головна Новини Суспільство події Синоптик розповів, коли в Україну прийдуть перші заморозки і сніг
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптик розповів, коли в Україну прийдуть перші заморозки і сніг

На думку народного синоптика Леоніда Горбаня, перших морозів не варто чекати раніше жовтня

11 серпня 2021, 10:31
Поділіться публікацією:

За прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня поки ще рано говорити про перші заморозки, тому що раніше другої половини жовтня серйозних похолодань в Україні не буде. Ну, а перший сніг в Україну прийде у другій половині осені. Як інформує видання "Коментарі", про це розповів народний синоптик Леонід Горбань в інтерв'ю порталу "Обозреватель".

Синоптик розповів, коли в Україну прийдуть перші заморозки і сніг

Перший сніг. Фото: УНІАН

За словами Леоніда Горбаня, найбільше пощастить жителям центральних регіонів України. У цій частині нашої держави весь жовтень будуть фіксуватися майже літні температури, але все ж у другій середині не виключені заморозки. Після 21 жовтня варто очікувати різке похолодання. Найбільш мінімальна температура в жовтні буде спостерігатися з 25 по 28 число місяця. Ось тоді стовпчик на термометрі й опуститься до -1 і -2 вдень і -3, -5 вночі.

Водночас можливий і перший мокрий сніг, який швидко розтане. Очікувати його варто в південних областях країни. Синоптик зазначає, що з 21 по 26 жовтня різке похолодання відбудеться на півдні країни. За ці п'ять днів температура стрімко опуститься на мінус 12 градусів і на стовпчику термометра буде в межах -2, -4.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" — Леонід Горбань спрогнозував значне похолодання в Україні вже в серпні, а також два "бабиних літа" і аномально теплу першу половину вересня. Говорячи про серпень, синоптик зазначив, що зараз температура тримається в межах +29...+31. Але так буде недовго. Вже починаючи з 12 серпня, температура істотно почне опускатися. Кожен день буде ставати холодніше, і вже після того, як ми відсвяткуємо День Незалежності України, максимальний температурний режим буде спостерігатися на рівні +22...+24 градусів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини