Головна Новини Суспільство події Синоптик розповіла, як зміниться клімат в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптик розповіла, як зміниться клімат в Україні

Наталка Діденко розповіла про клімат в Україні

30 липня 2021, 20:49
Поділіться публікацією:

 В Україні клімат зміниться. В країну прийде тропічна погода, а висока спека в липні буде цілком звичним явищем. Про це розповіла в інтерв'ю "Фактам" відомий український синоптик Наталка Діденко.

Синоптик розповіла, як зміниться клімат в Україні

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

 Вона заявила, що українцям потрібно чітко відрізняти поняття "клімат" і "погода". За її словами, говорити про те, що клімат в Україні скоро зміниться, ще зарано.

"Фахівці, що вивчають зміни клімату, кажуть, що в Україні він змінюється. Я поважаю їх дослідження і заяви, адже вони їх роблять на основі певних досліджень. Сьогодні дуже модно говорити про зміни клімату через діяльність людей на Землі. Справа в тому, що погода і клімат залежать від сонячної діяльності й космічні зміни дійсно впливають на клімат всієї планети. Звичайно, людина псує навколишнє середовище, губить екологію. Люди через свої дії негативно впливають на стан атмосфери, але, не настільки", — розповіла вона.

За словами експертки, поки рано заявляти, що в Україні погода буде, як у тропіках. Адже вагомі кліматичні зміни можна прогнозувати, але стверджувати, що це так і буде, поки не можна.

 Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що вчені назвали головну небезпеку зміни клімату. Вчені з Португалії назвали посилення посухи й теплових хвиль головною причиною втрат врожаю в європейських країнах.

 В ході дослідження, вчені здійснили детальний аналіз сільгоспвиробництва у 28 країнах Європи в період з 1961 по 2018 рік, зіставивши його з інформацією про екстремальні погодні явища (засухи, теплові хвилі, повені та заморозки). Дослідникам вдалося з'ясувати, що втрати врожаю з 2,2 відсотка за період 1964-1990 роки збільшилися до 7,3 відсотка за 1991-2015 роки. Фахівці відзначили, що посухи стають більш інтенсивними й частими, при цьому, найбільш екстремальні з них демонструють непропорційну суворість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини