Головна Новини Суспільство події Синоптик дала прогноз погоди на 14 грудня
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптик дала прогноз погоди на 14 грудня

У понеділок, 14 грудня, в столиці очікуються змішані крижані опади. Температура повітря вдень прогріється до 0 градусів, а вночі стовпчик термометра опуститься до -1 градуса

14 грудня 2020, 06:45
Поділіться публікацією:

Сьогодні триває по всій Україні вітряну і холодну погоду, крім того, можливі й опади.

Синоптик дала прогноз погоди на 14 грудня

Черговий циклон, який насувається на Україну, принесе рясні опади у вигляді мряки, крижаного дощу і снігу в понеділок, 14 грудня. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Опади найбільш вірогідні на півночі та в центральних областях, а також в деяких районах заходу.

На решті території країни буде суха, але вітряна і туманна погода. Температура повітря очікується в районі нуля градусів. У Києві початок тижня буде мокрим — в місті в першій половині дня знову пройдуть крижаний дощ і сніг. Синоптик попередила про ожеледь і закликала не виходити на вулицю без зайвої потреби. Крім південно-східної частини, в понеділок очікується ожеледь, на дорогах — ожеледиця. У північних, центральних, частково східних областях йтиме дощ зі снігом.

У цей день вшановується пам'ять святого пророка Наума. У народі цього святого називали Грамотником, оскільки в цей день  у давнину (з 1 грудня за старим стилем) починали вчити дітей грамоті. Навчальні "муки" дітей доповнювалися вітром, який був дуже характерний в день пророка Наума: "Прийшов Наум, зимовий вітер подув". Якщо вітер з південно-західного переходив на західний чи північно-західний, чекали посилення морозів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в середу Україна ще побуде під впливом потужного північно-східного антициклону Xavier і опадів не очікується. У більшості областей буде прохолодна і морозна погода. Але вже на цьому тижні температура повітря в багатьох регіонах країни піде вгору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини