Головна Новини Суспільство події Сі Цзіньпін та Путін назвали альтернативу західному світопорядку
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін та Путін назвали альтернативу західному світопорядку

Сі Цзіньпін та Путін назвали "Один пояс, один шлях" альтернативою західному світопорядку

18 жовтня 2023, 10:40 comments1289
Поділіться публікацією:

Глава Китаю Сі Цзіньпін представив свій проект "Один пояс, один шлях" як радикальну альтернативу світовому порядку, який очолює США. Президент Росії Володимир Путін підтримав цю заяву. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Сі Цзіньпін та Путін назвали альтернативу західному світопорядку

Путін і Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

У своїй промові в Пекіні, присвяченій 10-річчю глобального інфраструктурного проекту Китаю, Сі розкритикував односторонні санкції, геополітичне суперництво та політику блоків. Хоча він не назвав жодної країни, ці зауваження були явними посиланнями до політики США щодо Китаю в останні роки, яку Вашингтон охарактеризував як знижує ризики, але Пекін розглядає як спробу перешкодити його зростаючій потужності.

"Як говориться, коли ви даруєте троянди іншим, аромат залишається на вашій руці, — сказав Сі Цзіньпін. — Іншими словами, допомога іншим — це також допомога собі. Розгляд розвитку інших як загрози або прийняття економічної взаємозалежності як ризику не покращить власне життя і не прискорить розвиток.

Виступаючи відразу після Сі, Путін похвалив цю ініціативу як таку, що узгоджується з метою Росії побудувати альтернативний світопорядок.

"Росію та Китай, як і більшість країн світу, поділяє прагнення до рівноправної та взаємовигідної співпраці… при повазі різноманіття цивілізацій та прав кожної держави до своєї власної моделі розвитку", — сказав президент Росії.

За його словами, китайська ініціатива "Один пояс, один шлях" "логічно вписується у багатосторонні зусилля щодо зміцнення творчої та конструктивної взаємодії".

Сі Цзіньпін назвав "Один пояс, один шлях" безпрограшним рішенням для Китаю та країн-учасниць. За його словами, документи про співпрацю підписали понад 150 країн та понад 30 міжнародних організацій.

В офіційному документі, опублікованому раніше цього місяця, Пекін назвав цю ініціативу альтернативою переважаючої глобальної економічної моделі, в якій "домінують кілька країн", позиціонуючи себе як лідера світу, що розвивається.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що планує Москва та Ко – яку позицію займуть Іран, Китай та Північна Корея.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини