Головна Новини Суспільство події «Швидкі та серйозні втрати»: Байден знову зробив попередження Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

«Швидкі та серйозні втрати»: Байден знову зробив попередження Путіну

Президент США Джо Байден під час суботньої розмови з президентом РФ Володимиром Путіним застеріг його від вторгнення в Україну і розповів, що чекатиме на Росію у разі розв'язання війни

13 лютого 2022, 08:12 comments1106
Поділіться публікацією:

На фоні інформації про підготовку Росії до вторгнення в Україну відбулася телефонна розмова президента США Джо Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним. У ході діалогу глава Білого Дому знову попередив Путіна про серйозні наслідки, якщо російські війська підуть у наступ на Україну. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Білого дому у Twitter.

«Швидкі та серйозні втрати»: Байден знову зробив попередження Путіну

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Загалом розмова двох лідерів зайняла близько години. За цей час Джо Байден знов застеріг Кремль від серйозної помилки, якщо Москва вирішить піти на ескалацію ситуації з Україною.

Зокрема, з короткого повідомлення в Twitter звертає на себе увагу фраза про те, що Росія зазнає "швидких і серйозних втрат", якщо російським військам буде віддано наказ про наступ.

Прогнозовано у Кремля виявилося своє трактування переговорів та їх тон. Помічник президента РФ Юрій Ушаков розповів деталі розмови Путіна з американським колегою. Так, Путін висловив своє обурення тим, що Захід продовжує перекидати в Україну озброєння, яке Київ може використовувати для нападу на Донбас та Крим. Також Путін поскаржився Байдену, що українська влада відмовляється виконувати Мінські угоди і в цьому питанні Заходу займає роль спостерігача замість того, щоб чинити тиск на Україну.

У Кремлі наголосили, що спілкування пройшло за "безпрецедентного нагнітання" з боку Вашингтона істерії про нібито готовність Росії напасти на Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — сьома річниця "Мінська-2": експерти розповіли, чому на виконання угод не піде жодна влада в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини