Головна Новини Суспільство події Швейцарія ухвалила "історичне" рішення щодо України: воно обурило Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія ухвалила "історичне" рішення щодо України: воно обурило Росію

Реакція України та Росії на декларацію Швейцарії, яка визнала Голодомор в Україні актом геноциду.

сьогодні, 16:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Національна рада Швейцарії ухвалила історичну декларацію, визнавши Голодомор 1932–1933 років в Україні актом геноциду. За відповідне рішення проголосували 123 депутати, проти виступили 58, а семеро утрималися. В Україні та Росії по-різному відреагували на рішення Швейцарії.

Швейцарія ухвалила "історичне" рішення щодо України: воно обурило Росію

Швейцарія визнала Голодомор. Фото з відкритих джерел

У документі про визнання Голодомору зазначено, що відповідальність за цю трагедію несе "радянський режим під керівництвом Йосипа Сталіна". Диктатор наказав конфіскувати зерно, худобу та харчові продукти, що призвело до масового голоду. В результаті цих умисних дій керівництва СРСР загинули близько чотирьох мільйонів українців.

Швейцарські депутати визнали, що дії, які цілеспрямовано призвели до масштабного голоду в Україні, були спрямовані на знищення національної групи, що відповідає визначенню геноциду. 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук назвав рішення Швейцарії "історичним".

"Це вкрай важливий крок на шляху до відновлення історичної справедливості та збереження пам'яті про мільйони невинних жертв", — сказав Стефанчук.

Росія відреагувала на рішення Швейцарії з "обуренням". МЗС РФ в традиціях російської пропаганди цинічно назвало ухвалення декларації про Голодомор "збоченим трактуванням подій", яке використовується в "гібридній війні Заходу" проти Росії.

"Швейцарські законодавці у своєму нестримному прагненні, гідному кращого застосування, ще хоч чимось "допомогти" Києву дістали з запорошених полиць наскрізь брехливу тезу про нібито цілеспрямоване знищення радянським керівництвом українського народу", — заявили у посольстві РФ у Швейцарії.

Швейцарія долучилася до переліку з понад 30 країн, які визнали Голодомор геноцидом, серед них Польща, Литва, Латвія, Німеччина, Франція, Естонія, Грузія та інші.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Швейцарія офіційно відповіла, чи прийме другий Саміт миру.

Також "Коментарі" писали, що очільник МЗС Польщі на засіданні Ради Безпеки ООН викрив чергову брехню Росії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини