Головна Новини Суспільство події Чи прийме Швейцарія другий Саміт миру: з’явилась офіційна відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи прийме Швейцарія другий Саміт миру: з’явилась офіційна відповідь

Швейцарія не буде організатором другого Саміту миру.

16 вересня 2024, 16:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство закордонних справ Швейцарії повідомило, що країна не буде приймати другий Глобальний саміт миру, який має розглянути та наблизити закінчення війни в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на швейцарське видання Tages-Anzeiger.

Чи прийме Швейцарія другий Саміт миру: з’явилась офіційна відповідь

Швейцарія не буде організатором другого Саміту миру. Фото з відкритих джерел

Видання Tages-Anzeiger опублікувало повідомлення, що Швейцарія не буде організатором другого Саміту миру.

"На цей момент Швейцарія не готує другий Саміт миру", — йдеться у заяві МЗС Швейцарії.

Президент України Володимир Зеленський неодноразово повідомляв, що Київ планує реалізувати другий Саміт миру до кінця року, ймовірно у листопаді. За словами Зеленського на міжнародну мирну конференцію готові запросити Росію. Також президент вказав, що на другому Саміті миру буде представлено план врегулювання війни між Україною та Росією. 

Наразі невідомо, у якій країні відбудеться другий Саміт миру. Володимир Зеленський під час візиту індійського лідера Нарендри Моді в Київ заявив, що одним з кандидатів на проведення могла б бути Індія. Однак азійська країна не дала згоди на проведення мирної конференції. Серед інших можливих варіантів також повідомлялось про Саудівську Аравію та Катар.

Перший Саміт миру відбувся 15-16 червня 2024 року поблизу міста Люцерн в Швейцарії. Підсумкову декларацію Саміту миру підписали 80 країн. Після закінчення міжнародної конференції у Швейцарії ще кілька країн підтримали спільну заяву, яка була ухвалена на Саміті миру. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що єдина країна, яка розірвала дипломатичні відносини з РФ після повномасштабного вторгнення долучилась до спільної заяви Саміт миру.

Також "Коментарі" писали, що у Швейцарії пояснили, чому не запросили Росію на Саміт миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини