Головна Новини Суспільство події Швейцарія дозволила реекспорт зброї в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія дозволила реекспорт зброї в Україну

Поправка до закону, яка мала дозволити експорт та реекспорт озброєнь, нарешті прийнята

7 червня 2023, 14:12 comments2419
Поділіться публікацією:

Сенат Швейцарії схвалив поправку до закону, що дозволяє реекспорт зброї на Україну. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві верхньої палати парламенту країни.

Швейцарія дозволила реекспорт зброї в Україну

Швейцарія Фото: Getty Images

Прихильники прийняття цієї поправки стверджували, що Швейцарія має надавати більше підтримки Україні та робити свій внесок у європейську безпеку. Водночас опоненти зазначали, що непрямі постачання озброєнь є проблематичними з погляду принципів нейтралітету Швейцарії.

Таким чином було прийнято фундаментальні зміни до закону про військові матеріали, який дозволить вирішити питання експорту зброї до воюючих країн раз і назавжди.

Читайте також на порталі "Коментарі" — уряд Швейцарії визнав, наскільки великі резерви російського центробанку знаходяться в їхній країні. Швейцарія розглядає можливість інвестувати ці активи, а кошти від них можуть піти на відновлення України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – спецпредставник Китаю Лі Хуей, який здійснив візити до Києва, Москви, а також європейського турне, заявив, що Україна та Росія не зачинили двері для переговорів. Тим часом держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив, що Штати заохочуватимуть зусилля третіх держав (Бразилії, Китаю тощо) щодо припинення конфлікту, але за умови, що вони відповідатимуть Статуту ООН та передбачатимуть суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Аналогічного погляду, як відомо, дотримується українська сторона. Коли може визріти реальний ґрунт для переговорів? Чому той же Китай швидше відтягує їх, економічно та політично підтримуючи Росію, ніж наближає? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parlament.ch/de
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини