Головна Новини Суспільство події Шведській парі заборонили назвати сина іменем президента країни-агресора Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Шведській парі заборонили назвати сина іменем президента країни-агресора Путіна

Жителям Швеції заборонили називати сина на честь російського президента Володимира Путіна

10 вересня 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

Батьки малюка, згідно з чинними в країні правилами, подали заявку у Шведське податкове агентство. Однак орган відмовився реєструвати таке ім'я — Володимир Путін. Про це повідомляє місцева радіостанція Sveriges Radio.

Шведській парі заборонили назвати сина іменем президента країни-агресора Путіна

Шведській парі заборонили назвати сина іменем Путіна, фото з відкритих джерел

За законами Швеції, співробітники агентства можуть відмовити батькам у виборі того чи іншого імені для дитини, якщо вважатимуть, що воно принесе власникові незручності. В такому випадку представники агентства відмовилися обґрунтувати причину, чому вони не стали реєструвати в країні хлопчика з ім'ям і прізвищем російського лідера.

Відзначається, що в минулому агентство відмовило сім'ям, які хотіли дати дітям імена Аллах, Q, Токен, Майкл Джексон, Ford і Пілзнер. При цьому відомий випадок, коли батькам, які вирішили назвати сина Google, вдалося заручитися схваленням.

Володимир Путін — невідповідне ім'я для дитини, подружня пара в муніципалітеті Лахольм дізналася про це після того, як податкова служба відхилила їх заявку на ім'я дитини саме так.

Ім'я не повинно ображати або доставляти дискомфорт особі, яка його отримує, проте, яка з причин, на які спирається податковий орган в цьому випадку, незрозуміло. Закон діє так само як і при присвоєнні імені дитині батьками, так і при зміні імені дорослими. При зміні імен як мінімум одне з найстаріших має бути збережено, при цьому ім'я допускається змінювати лише один раз. Закон нічого не говорить про імена, що використовуються у побуті, але податкове агентство реєструє такі імена за потреби.

Тепер батьки повинні прийти з новою заявою про вибір нормального імені для малюка.

Як раніше інформував портал "Коментарі", мама влаштувала істерику через те, що вчитель у школі вилив в унітаз улюблений напій сина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини