Головна Новини Суспільство події Швеція закрила справу про підрив "Північних потоків": реакція Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція закрила справу про підрив "Північних потоків": реакція Кремля

З'явилась реакція Кремля на рішення шведської прокуратури закрити справу щодо вибуху на газопроводі "Північний потік".

7 лютого 2024, 14:30 comments2672
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прокуратура Швеції повідомила, що припинила слідство про підрив трубопроводів "Північний потік", який стався у вересні 2022 року. На рішення шведського слідства відреагував речник Кремля Дмитрій Пєсков.

Швеція закрила справу про підрив "Північних потоків": реакція Кремля

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Пресслужба Шведської прокуратури заявила, що розслідування, яке почалось з 26 вересня 2022 року було припинене через відсутність юрисдикції шведського суду у справі. Прокуратура зазначила, що її основним завданням було виявити можливу причетність до злочину громадян Швеції та територію країни для здійснення вибухів на трубопроводах "Північний потік". Слідство виявило, що немає ознак причетності ні шведів, ні діяльності про підготовку на її території.

"Підсумовуючи, шведське попереднє слідство змогло відкинути і підтвердити обставини, які в сукупності призводять до висновку, що більше немає підстав для продовження шведського попереднього слідства, оскільки можна припустити, що шведський суд не має юрисдикції", — зазначила Прокуратура Швеції.

Після закриття справи у Швеції, єдиною країною, яка розслідує вибухи залишилась Німеччина.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков відреагував на рішення шведської прокуратури зазначивши що воно було "примітним" і Росія буде чекати на висновки німецького розслідування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Данія оприлюднила фото об’єкта, який виявили біля газопроводу "Північний потік".

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на збиття російських літаків А-50 та Іл-22. Дмитрій Пєсков заявив, що у президента нема інформації про знищення літаків та закликав питання переадресувати Мінобороні РФ. Росія досі офіційно не повідомила про втрату літаків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини