Головна Новини Суспільство події Шуфрич приховував документ зі схемою автономії для Донеччини та Луганщини: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Шуфрич приховував документ зі схемою автономії для Донеччини та Луганщини: деталі

Під документом є підпис самого Нестора Шуфрича та кума Путіна Віктора Медведчука

15 вересня 2023, 15:52
Поділіться публікацією:

Співробітники Служби безпеки України під час обшуків у п’ятницю у народного депутата Нестора Шуфрича знайшли документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Укрінформ", посилаючись на джерела в СБУ.

Шуфрич приховував документ зі схемою автономії для Донеччини та Луганщини: деталі

Нестор Шуфрич. Фото: СБУ

Зазначається, під час сьогоднішніх обшуків у Шуфрича співробітники СБУ знайшли документ із схемою автономії для Донецької та Луганської областей. Він передбачає перейменування цих областей у так звані "краї", широку автономію, проведення виборів, формування окремого уряду та парламенту.

За даними спецслужби, під документом, датованим липнем 2014 року, стоять підписи екснардепа Віктора Медведчука та самого Шуфрича.

"Цинізм ситуації у тому, що саме в липні 2014 року Шуфрич публічно заявляв, що обидва його сини підуть воювати в АТО, якщо їх призвуть. А в цей час готував документи, які підривали суверенітет та територіальну цілісність України", — заявили у СБУ.

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом Генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича. 

За матеріалами СБУ йому повідомлено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). 

Зазначимо, вранці 15 вересня СБУ затримала народного депутата (входив до парламенту до фракції партії ОПЗЖ, нині забороненої, і досі є головою комітету ВР з питань свободи слова) Нестора Шуфрича у нього вдома – у селі Козин Київської області. Йому інкримінується державна зрада. Експерти провели аналіз того, що відбувається, спеціально для видання "Коментарі".

Читайте на порталі "Коментарі" — Європарламент закликав МКС видати ордер на арешт Лукашенка: що загрожує білоруському диктатору.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Prometey

16 вересня 2023, 09:35

Щодо Шуфріча є маленьке питання, чому раніше ніхто його не обшукував. Півтора року йде війна, а правоохоронці тільки зараз почали щось з ним робити. Звичайно легше чіпати звичайних громадян і ухилянтів, порушувати справи щодо тих, до кого неможливо дотягнутися. Мені здається, що влада розслідуваннями стосовно Коломойського, Шуфріча відволікає увагу від тих, хто безпосередньо завдає шкоди країні, хто розкрадає західні гроші, хто їх витрачає хтозна на що. Шкода, але на Заході вважатимуть, що в нас є реальна боротьба з корупцією. А насправді це тільки пил в очі, як зі зміною Рєзнікова на Умєрова або з перемогами на фронті. Пробачте..


Новини