Головна Новини Суспільство події Шуби будуть: влада Данії не знищить 17 млн норок з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Шуби будуть: влада Данії не знищить 17 млн норок з коронавірусом

Данська влада не може знищити мільйони звірків з коронавірусом

11 листопада 2020, 03:35 comments1142
Поділіться публікацією:

Пандемія коронавірусу відбилася не тільки на людях. Тварини, мільйонними популяціями, теж могли постраждати. Це питання торкнувся м'яких гризунів, чиє хутро особливо цінний як в Європі, так і в усьому світі. Під удар потрапили норки, яких вирощують в Данії. Оскільки у них виявили мутований штам коронавірусу, уряд вирішив знищити всіх — тобто, близько 17 млн тварин підлягали насильницької смерті і утилізації. Втім, влада визнала, що не володіє достатніми повноваженнями для прийняття такого рішення.

Шуби будуть: влада Данії не знищить 17 млн норок з коронавірусом

Нагадаємо, данський уряд вирішив знищити тварин, тому що новий штам може перейти до людей і уникнути вакцинації проти COVID-19 в майбутньому. Таким чином, одне з найбільших стад норок підлягає утилізації.

Але не все так просто в Данському Королівстві. Опозиційні партії заявляють, що відбраковування здорової норки не треба було починати до того, як були розроблені плани виплати компенсації власникам і робочим приблизно на 1100 норкових фермах.

На питання про коментарі міністр навколишнього середовища і продовольства Могенс Йенсен сказав, що уряд шкодує про відсутність ясності.

"Ми повинні були чітко повідомити, чи є у влади законна підстава для наказу про умертвіння здорових стад норок за межами зон безпеки", заявив чиновник.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Чехії придумали досить незвичайний спосіб діагностики — до виявлення коронавірусного захворювання у громадян вирішили залучити службових собак. Митне управління Чехії підготує шість службових собак, щоб вони могли по запаху розпізнавати осіб,  які інфіковані коронавірусом. Кінологи вже зайнялися відповідним навчанням тварин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини