Головна Новини Суспільство події Штурм Запорізької області закінчився для окупантів моргом – в Горлівку доставили понад 100 тіл, – Генштаб
commentss НОВИНИ Всі новини

Штурм Запорізької області закінчився для окупантів моргом – в Горлівку доставили понад 100 тіл, – Генштаб

За попередню добу ЗСУ відбили 12 атак ворога на Донбасі

4 травня 2022, 08:04 comments3406
Поділіться публікацією:

Російські війська продовжують масований наступ, як на Сході, так і Півдні України. Один із важливих для росіян напрямків – Запорізький. Проте, намагаючись проводити штурмові дії, просуваючись в сторону населеного пункту Оріхів, а далі – Запоріжжя ворог зазнає суттєвих втрат і відступає. У Горлівці до центрального моргу доставлено понад 100 тіл мобілізованих військовослужбовців 1-го армійського корпусу. Всі вони були ліквідовані на території Запорізької області. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляється в офіційному зведенні Генштабу ЗСУ в Facebook.

Штурм Запорізької області закінчився для окупантів моргом – в Горлівку доставили понад 100 тіл, – Генштаб

Російський танк. Фото: з відкритих джерел

У зведенні зазначається, як і в попередні дні ворог продовжує гатити із артилерії та мінометів на Слобожанському напрямку. Ворог обстрілював місто Харків та населений пункт Протопопівка із артилерії та мінометів. Провів повітряну розвідку в районі населених пунктів Кутузівка та Олександрівка Барвінковського району Харківської області. Противник намагався вести наступальні дії у напрямку населеного пункту  Довгеньке, успіху не мав.

На Донецькому і Таврійському напрямках, з метою сковування дій, окупанти здійснюють обстріли  підрозділів  наших військ.

На Лиманському напрямку противник веде наступ у напрямку населеного пункту Шандриголове, бойові дії тривають. Ворог посилює угруповання військ та активізував ведення повітряної розвідки. Окупанти здійснювали штурмові дії в районі Попасної, бойові дії тривають.

На Південнобузькому напрямку, з метою знищення фортифікаційного обладнання наших позицій,  ворог застосовував артилерію, реактивні системи залпового вогню, озброєння танків уздовж всієї лінії зіткнення. Активізував бойові дії у районі населеного пункту Томина Балка.

На Бесарабському напрямку обстановка залишається напруженою та контрольованою. 

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ уражено сім БпЛА та 8 крилатих ракет противника, дані уточнюються.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дванадцять атак ворога, знищено шість танків, п’ять артилерійських систем (три з них — реактивні системи залпового вогню), п’ятнадцять одиниць бойової броньованої техніки та дев’ять одиниць автомобільної техніки противника. Є у противника втрати і на інших напрямках.

Читайте також на порталі "Коментарі" — увечері 3 травня був рекорд ракетних ударів по Україні: стало відомо, скільки вдалося збити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини