Головна Новини Суспільство події Штрафи вже готуються: в Міноборони розповіли, що почне відбуватиметься з 17 липня
commentss НОВИНИ Всі новини

Штрафи вже готуються: в Міноборони розповіли, що почне відбуватиметься з 17 липня

Штраф не буде накладений у тому разі, якщо у держави є обмін даними військовозобов’язаного з іншими реєстрами

16 липня 2024, 12:42
Поділіться публікацією:

Якщо військовозобов'язаний невчасно оновив свої військово-облікові дані, то ризикує отримати адміністративний штраф. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву в інтервʼю "ТСН" зробила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко. 

Штрафи вже готуються: в Міноборони розповіли, що почне відбуватиметься з 17 липня

Міноборони України Фото: з відкритих джерел

"Створюється постанова про адміністративні правопорушення. Вона вручається військовозобов'язаному, далі сплачується штраф. Далі відповідно відбувається підтвердження сплати цього штрафу. І людина вже підтверджує, що вона це зробила", — повідомила замміністра. 

При цьому Катерина Черногоренко відмітила, що у разі якщо у держави є обмін даними військовозобов’язаного з іншими реєстрами, то штраф не буде накладений.

"Були внесені зміні в Кодекс про адміністративні правопорушення і була до 210 статті примітка, що якщо людина не оновила свої дані, а їх там декілька десятків полів персональних даних та до десяти полів службових, і при цьому у держави є обміни по цим даних з іншими реєстрами, то на людину такий штраф не накладається", – пояснила вона.

Черногоренко також підкреслила, що працівники ТЦК та СП не можуть самі накладати штраф. Натомість вони через "Оберіг" роблять запит по громадянину та вносять інформацію про нього до сервісу. За її словами, це прибирає необхідність йти до ТЦК та СП і фізично оновлювати свої дані.  

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні на фоні війни проти РФ було посилено закон про мобілізацію. Військовозобов'язані мають оновити свої дані. Результати ж військово-лікарської комісії є актуальними, якщо вона була пройдена протягом року. Про це в ефірі каналу "КИЇВ24" заявила нардеп, член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини