Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація в Україні: коли може прийти направлення на ВЛК
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація в Україні: коли може прийти направлення на ВЛК

Після оновлення даних на людину можуть чекати ще два етапи

16 липня 2024, 09:05
Поділіться публікацією:

В Україні на фоні війни проти РФ було посилено закон про мобілізацію. Військовозобов'язані мають оновити свої дані. Результати ж військово-лікарської комісії є актуальними, якщо вона була пройдена протягом року. Як інформує портал "Коментарі", про це в ефірі каналу "КИЇВ24" заявила нардеп, член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз. 

Мобілізація в Україні: коли може прийти направлення на ВЛК

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Вам не потрібно його додатково проходити. Тобто, якщо ви ще оновлювали свої дані через ТЦК чи навіть ще до зміни закону і відповідно ви проходили ВЛК, то вам це ВЛК, якщо йому ще не сплив термін 1 рік, оновлювати не потрібно. Чи може вам ТЦК, виключно ТЦК, надсилати сповіщення маючи після оновлення даних направлення на ВЛК поштою за вказаною вами контактною інформацією? Може", — зауважила нардеп.

Як вона пояснила, проходження ВЛК є другим кроком для оновлення інформації про конкретного громадянина, якою буде оперувати Генеральний штаб та Міністерство оборони. Якщо у особи немає актуальної інформації ВЛК, то така людина може отримати сповіщення про його проходження.

"Після проходження ВЛК якщо у вас немає відстрочки, бронювання чи інших форматів, які дозволяють вам засвідчити, що ви не підпадаєте під мобілізацію, цілком логічним і можливим є третій крок щодо мобілізації. Після оновлення даних той масив актуальної інформації, якою буде оперувати та аналізувати Генеральний штаб створює підстави для надсилання подібних сповіщень виключно тим, хто буде готовий для того, щоб здійснити ту кількість мобілізованих людей яку потребують сьогодні Збройні сили України до кінця року", — підсумувала Фріз.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається з мобілізацією в Україні: на Заході вказали на важливий нюанс.

Також видання "Коментарі" повідомляло – мобілізаційна кампанія в Україні йде за планом, і на нових рекрутів навіть не вистачає тренувальних майданчиків. Про це повідомив на прес-конференції президент України Володимир Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини