Головна Новини Суспільство події Штормове попередження в Україні: кілька областей накриють блискавки
commentss НОВИНИ Всі новини

Штормове попередження в Україні: кілька областей накриють блискавки

Грози накриють західні області, а також Житомирську та Вінницьку області

16 серпня 2021, 16:00 comments7969
Поділіться публікацією:

У вівторок, 17 серпня, в деяких областях України погода влаштує випробування для деяких українців. Грози й шквали накриють західні області, а також Житомирську та Вінницьку області. За даними Укргідрометцентру, оголошено штормове попередження.

Штормове попередження в Україні: кілька областей накриють блискавки

Блискавки, фото з відкритих джерел

"17 серпня вночі на крайньому заході грози, вдень у західних, Житомирській, Вінницькій областях грози, місцями шквали 15-20 м/с", — сказано у повідомленні.

Також синоптики зазначають, що через негоду оголосили I рівень небезпеки, "жовтий".

Штормове попередження в Україні: кілька областей накриють блискавки - фото 2

За даними Укргідрометцентру, цей тиждень буде і з жаркими днями, і з грозовими дощами зі зниженням температури. Починаючи з вівторка, через територію України із заходу на схід буде проходити холодний атмосферний фронт, саме через нього і буде відбуватися затікання прохолодного повітря з північного заходу, що спричинить припинення спеки в більшості регіонів.

Завтра, 17 серпня, у західних, Житомирській і Вінницькій областях, а 18-19 серпня з поступовим поширенням на всю територію України пройдуть помірні, місцями значні грозові дощі, в окремих районах град та шквали 15-22 м/с.

Як повідомляється, 18 серпня в західних, більшості північних і Вінницькій областях, а 19 серпня в Україні, крім півдня, очікується зниження температури вночі до +10...+16 °C, вдень +20...+26 °C.

Народний прогноз погоди: 17 серпня відзначається день пам'яті святого преподобного Євдокії (Явдохи). Дощі в цей час йдуть серед білого дня, без блискавок і грому. По цьому дню судили про майбутній листопад: "Яка Євдокія — такий листопад". Якщо день погожий, ясний, то і листопад буде погожим, а якщо похмуро і дощ іде — бути йому сірим і туманним.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що синоптик розповів, якою буде погода до кінця літа, а також про те, що на Німеччину обрушилися потужні зливи, в результаті яких загинули люди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини