Головна Новини Суспільство події Штормове попередження: де в Україні пройдуть зливи і град
commentss НОВИНИ Всі новини

Штормове попередження: де в Україні пройдуть зливи і град

На території України оголосили штормове попередження, синоптики попереджають про дощі, грози та град

27 червня 2021, 11:20 comments1699
Поділіться публікацією:

Слідом за сильною спекою в більшості областей України прогнозують негоду. Сьогодні, 27 червня, очікуються зливи, грози й навіть град.

Штормове попередження: де в Україні пройдуть зливи і град

Погода в Україні 27 червня (фото з відкритих джерел)

Згідно з інформацією ДСНС, на території країни оголошено штормове попередження. Погіршення погодних умов варто очікувати жителям північних, центральних і південних областей. Там пройдуть зливи і можливий град, а в решті регіонів є ймовірність грозових дощів. Пориви вітру будуть 15-20 метрів за секунду.

Небезпечна ситуація може бути й у Карпатах, там існує загроза паводків. Через сильні опади в ріках регіону може піднятися рівень води на 0,3-1,3 метра. Також через дощі можливе формування схилового та місцевого стоку. Внаслідок цього може підтопити понижені місця. Також можливе сходження селевих потоків у гірських районах. Рівень небезпеки I — "жовтий".

Зазначимо, що середина червня в Україні відзначилася сильною спекою, температура повітря в деяких регіонах підіймалась вище 35 градусів. Але кілька днів тому погодні умови погіршилися і деякі області накрили сильні грози та дощі, зокрема, в Київській області випав великий град, який пошкодив дамбу, а Одесу накрила потужна злива.

Нагадаємо, експерти з Укргідрометцентру заявляють, що другий місяць літа буде досить жарким, хоча вже в кінці місяця можна очікувати невелике похолодання і навіть холодні дощі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 24 червня в Києві було зафіксовано чотири температурні рекорди. Максимальна температура повітря після полудня в столиці піднялася до 35,5 градуса тепла, перевищивши попередній рекорд для цього дня у 1924 році на 2,3 градуса, а для червня загалом — на 0,5 градуса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини