Головна Новини Суспільство події Погода в липні 2021 Україні: прогноз синоптиків на місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Погода в липні 2021 Україні: прогноз синоптиків на місяць

У першій половині місяця очікуються рясні опади на півночі і заході України

27 червня 2021, 02:04 comments1160
Поділіться публікацією:

Укргідрометцентр опублікував інформацію про те, якою буде погода в липні. Читайте далі, щоб дізнатися, коли будуть опади і яку температуру очікувати, прогноз погоди в Україні в липні 2021.

Погода в липні 2021 Україні: прогноз синоптиків на місяць

Погода (фото з відкритих джерел)

Експерти з Укргідрометцентру заявляють, що другий місяць літа буде досить жарким, хоча вже в кінці місяця можна очікувати невелике похолодання і навіть холодні дощі. При цьому в середині липня в деяких областях нашої держави прогнозуються дощі з грозами, які будуть супроводжуватися градом і шквалами. У першій половині місяця очікуються рясні опади на півночі і заході України, менше дощів буде в центральних і східних областях, а на півдні встановиться переважно суха погода.

Середня місячна температура повітря складе 17-22° тепла, на півдні до 24°. У гірських районах 11-16° тепла. Абсолютний максимум температури повітря становить 31-39,7°, в Харківській, Луганській, Херсонській та Одеській областях місцями 40-41°, в гірських районах 24-30°, абсолютний мінімум 2-11° тепла, в Карпатах 0-1° тепла. Температура в Причорномор'ї сягатиме понад 35 градусів в тіні, особливо в середині липня. У решті регіонів днем ​​буде в середньому 23-27 градусів тепла і 16-18 градусів тепла вночі.

Також синоптики прогнозують, що погода в липні цього року може бути рекордно спекотною: з високими за останні 30 років температурами опадами.

Як ми повідомляли раніше, після затяжного сезону грозових дощів задуха і різко опустилася на країну спека стала справжнім випробуванням для українців. Втім, за словами вітчизняного синоптика Наталки Діденко, з охолодженими напоями, віялами та кондиціонерами залишилося пережити всього кілька днів — далі повітря стане трохи свіже.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://meteo.gov.ua/
comments

Обговорення


Новини