Головна Новини Суспільство події Чи ослабне пекельна спека: якою буде погода на вихідних, 26-27 червня
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи ослабне пекельна спека: якою буде погода на вихідних, 26-27 червня

На вихідних українцям стане легше: високі температури будуть характерні тільки для Луганської області

25 червня 2021, 15:27
Поділіться публікацією:

Після затяжного сезону грозових дощів задуха і спека, яка різко опустилася на країну, стали справжнім випробуванням для українців. Втім, за словами вітчизняного синоптика Наталки Діденко, з охолодженими напоями, віялами та кондиціонерами залишилося пережити всього кілька днів — далі повітря стане трохи свіжішим.

Чи ослабне пекельна спека: якою буде погода на вихідних, 26-27 червня

На вихідних, 26-27 червня, в Україні стане дещо прохолодніше. Фото: Getty Images

Спеціалістка пояснює, що завдяки атмосферним масам, які прийшли із західної Європи, більш комфортно в окремих регіонах стало вже у п'ятницю, 25 червня. У суботу тенденція повинна зберегтися — від +23 до (лише місцями) +30 градусів очікується у Вінницькій, Житомирській та більшості західних областей України.

На жаль, іншим регіонам країни 26 червня всі ще "підносить" палкі обійми, через що ртутні стовпчики термометрів впевнено поповзуть вгору — аж до +37 ° С.

Але і це, за словами Діденко, скоро мине. Неділя подарує жителям більшої частини України більш помірну погоду. Виняток становитиме тільки Луганська область — там повітря все ще прогріється до рекордних значень.

Чи ослабне пекельна спека: якою буде погода на вихідних, 26-27 червня - фото 2
Чи ослабне пекельна спека: якою буде погода на вихідних, 26-27 червня - фото 3

Така зміна погоди пов'язано з "подорожжю" холодного атмосферного фронту, котрий плавно пересувається територією України у західно-східному напрямку. З огляду на це, синоптик попереджає, що зниження температури принесе з собою і додаткові опади: сильні дощі, грози, місцями — з градом. Ймовірно, варто очікувати і вельми поривчастого вітру.

У суботу дощитиме на Заході, а також в частині центральних, північних і південних регіонів України. У неділю опади пройдуть в більшості областей.

Додатково Наталка Діденко зазначає, що подібні перепади погодних умов трохи посилюють ймовірність появи смерчів. Однак передбачити, жителям яких регіонів варто очікувати подібного катаклізму, метеорологи поки не беруться.

Жителям столиці в суботу, 26 червня, ще не слід вимикати кондиціонери: повітря прогріється до 33 градусів тепла. При цьому не виключається грозові дощі. У неділю температура спаде на 5-6 градусів, ймовірність опадів посилиться, дихати стане набагато легше.

За прогнозами синоптика, з наступного тижня спека в Україні трохи спаде.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яким синоптики прогнозують для українців прийдешній липень.

Також на порталі ви можете дізнатися, які рекорди поставила спекотна погода цього літа в Україні. Подробиці — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини