Головна Новини Суспільство події Шольц проведе зустріч із Байденом: що обговорюватимуть про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц проведе зустріч із Байденом: що обговорюватимуть про Україну

Вашингтон та Берлін Шольц обговорюватимуть допомогу Україні

3 березня 2023, 10:00 comments1375
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, який сьогодні буде з офіційним візитом у Вашингтоні, проведе зустріч із президентом США Джо Байденом. Під час розмови лідерів США та Німеччини ключовими темами стануть повномасштабна війна в Україні, а також трансатлантичні відносини та загроза з боку Китаю. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Шольц проведе зустріч із Байденом: що обговорюватимуть про Україну

Шольц та Байден. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що американська сторона досить обтічно повідомила про майбутні переговори, натякнувши, що ця зустріч потрібна США та Німеччині для того, щоб "звірити годинник" в оцінці подій на полі бою в Україні.

"Обидва лідери хотіли, щоб це була зустріч на робочому рівні, хотіли, щоб вона була дуже глибокою, зосередженою на питаннях України", — прокоментував журналістам високопосадовець США на умовах анонімності.

Ключовою темою розмови Байдена та Шольця буде додаткова військова підтримка України, яка готується до нового російського наступу найближчими тижнями. У день візиту Шольца Вашингтон має оголосити про новий пакет військової допомоги Києву – за даними Reuters, на суму 400 мільйонів доларів.

Окремою темою у світлі війни в Україні стане питання можливої активізації Китаю з українського питання, а саме готовності Пекіна розпочати постачання озброєння для підтримки Росії у війні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Інституті вивчення війни розповіли, що показав інцидент у Брянській області – на Кремль обрушилася критика.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗСУ "відмінусували" у росіян штурмовик, вертоліт та 7 безпілотників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини