Головна Новини Суспільство події Шмигаль розповів, як Україна відповість на обмеження імпорту Польщею та Угорщиною
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів, як Україна відповість на обмеження імпорту Польщею та Угорщиною

Україна вже подала формальний запит до Польщі, Угорщини та Словаччини щодо порушення норм Світової організації торгівлі

19 вересня 2023, 14:44
Поділіться публікацією:

Україна може ухвалити рішення про заборону імпорту певних категорій товарів із Польщі та Угорщини. На такий крок українська влада піде у випадку, якщо Варшава та Будапешт не скасують односторонніх обмежень на імпорт української агропродукції. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив глава українського уряду Денис Шмигаль.

Шмигаль розповів, як Україна відповість на обмеження імпорту Польщею та Угорщиною

Експорт зерна. Фото: з відкритих джерел

Прем'єр-міністр нагадав, що Україна подасть позов до Світової організації торгівлі проти Польщі, Угорщини та Словаччини через односторонні обмеження на імпорт української агропродукції.

Водночас, за його словами, уряд пропонує ЄС та країнам-сусідам компромісний сценарій.

"Ми вже представили Європейській комісії план дій з контролю за експортом 4 груп агротоварів з України. Такий контроль допоможе запобігти будь-яким спотворенням ринку в сусідніх державах-членах ЄС. Зокрема, плануємо ухвалити постанову, яка передбачає, що товари, які йдуть у режимі експорту у 5 держав-сусідів, отримуватимуть верифікацію та погодження від українського Міністерства економіки", — йдеться у повідомленні в Telegram.

Водночас, як зазначив Шмигаль, Україна вже подала формальний запит до Польщі, Угорщини та Словаччини щодо порушення норм Світової організації торгівлі.

Варто зазначити, що у Польщі досить різко відреагували на інформацію про те, що Київ готує заборону на імпорт овочів та фруктів із Польщі у відповідь на рішення польського уряду продовжити заборону на імпорт зерна з України всупереч рішенню Єврокомісії. Так польський правий лібертаріантський політик Славомір Єжи Менцен заявив, що якщо Україна піде на такий крок, Варшава може заборонити експорт зброї та боєприпасів до України.

Читайте на порталі "Коментарі" — Польща та Ко не готові зняти ембарго на українське зерно – як треба діяти Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 вересня 2023, 14:08

Це рішення українців, як подяка за підтримку? Чи це рішення хунти корумпованих, яка вже через півроку стане самопроголошеною? Як у Білорусі будемо мати свого Зекашенка!


Новини