Головна Новини Суспільство події Шмигаль: оплатити комунальні послуги можна буде в одній онлайн-системі
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль: оплатити комунальні послуги можна буде в одній онлайн-системі

23 грудня 2021, 17:11
Поділіться публікацією:

У Кабінеті міністрів оголосили про намір створення єдиної системи, де будуть упорядковані усі види комунальних послуг та можна буде їх оплатити онлайн. Про це стало відомо сьогодні, 23 грудня, під час чергового засідання Уряду, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Шмигаль: оплатити комунальні послуги можна буде в одній онлайн-системі

Денис Шмигаль. Фото з відкритих джерел

Вже у наступному році в Україні з’явиться єдина інформаційно-аналітична система з надання житлово-комунальних послуг. Тут українці матимуть змогу повідомляти про порушення у сфері благоустрою, а держава отримуватиме систематизовані та верифіковані дані про ситуацію в житлово-комунальній сфері по всій країні, розуміючи загальну картину.

"Сьогодні ми утворили міжвідомчу робочу групу, яка займатиметься запуском проект-системи під назвою "Простір житлово-комунальних послуг". Це буде єдиний інструмент, де громадяни зможуть одразу отримати всі послуги, пов’язані зі сферою ЖКГ", — відзначив Прем’єр-міністр.

Також у системі буде передбачена можливість оплати усі комунальні послуги онлайн.

Система, на думку урядовців, упорядкує роботу всіх постачальників комунальних послуг, дасть можливість прозорого управління житловим фондом та будинком.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Уряд вирішив спростити порядок створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та скоротити кількість процедур та час, необхідні для початку проекту з термомодернізації житлових будинків. Попередньо повідомлялось, що уже з 2022 року в Україні стартуватиме програма з утеплення багатоквартирних будинків.

Читайте також: Діджиталізація проти корупції: Ганна Чуб розповіла, як нині працює податкова




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини