Головна Новини Суспільство події Шмигаль назвав головний мінус карантину вихідного дня
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль назвав головний мінус карантину вихідного дня

Карантин спричинив зростання кількості безробітних

10 грудня 2020, 13:20
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що карантин вихідного дня, який діяв з 14 по 30 листопада, є фактично українським продуктом і його вже починають використовувати європейські країни. Але попри те, що він показав свою ефективність в боротьбі з COVID-19, є у нього і негативні наслідки.

Шмигаль назвав головний мінус карантину вихідного дня

мінус карантину вихідного дня (фото з відкритих джерел)

"Карантин вихідного дня вплинув на рівень зайнятості. Це негативний вплив, він є, він відстежується за графіками. На початок карантину у нас було 361 000 зареєстрованих безробітних, сьогодні — 420 000. Ще місяць тому було 396", — підкреслив Шмигаль.

Прем'єр-міністр розповів, що ВВП не постраждав, але після дії карантину вихідного дня в країні почався другий пік звернень з безробіття, а перший був після впровадження весняних карантинних обмежень.

Денис Шмигаль зазначив, що найбільше постраждала сфера обслуговування і сфера розваг, де задіяна велика кількість людей і робочих місць.

Нагадаємо, що глава Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ) Максим Степанов розповів, що завдяки карантину вихідного дня в країні вдалося нормалізувати ситуацію з поширенням COVID-19. За період дії карантину з'явилася позитивна динаміка, адже кілька днів поспіль кількість тих, хто видужав, перевищувала кількість нових випадків захворювання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що уряд України збирається в січні 2021 року ввести жорсткий карантин, тому що в цей період, згідно з прогнозами вчених, очікується третя хвиля коронавірусної інфекції. На українців чекає ряд обмежень, і в першу чергу вони стосуються проведення масових заходів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини