Головна Новини Суспільство події Шмигаль назвав головне обмеження, яке доведеться залишити попри відсутність локдауну
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль назвав головне обмеження, яке доведеться залишити попри відсутність локдауну

У Кабміні анонсували - локдауну не буде, але з масками житимемо ще довго

17 грудня 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

Поки що уряд не планує повертатися до суворого локдануну. Такої потреби немає. Але незважаючи на те, що більшість регіонів України вже не в "червоній" карантинній зоні, носіння захисних масок має бути обов'язковим. Це правильно діятиме в Україні ще дуже довго. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив глава уряду Денис Шмигаль, пише інформагентство "Інтерфакс-Україна".

Шмигаль назвав головне обмеження, яке доведеться залишити попри відсутність локдауну

Денис Шмигаль. Фото: Кабінет міністрів України

Прем'єр зазначив, що локдауна вдасться уникнути завдяки тому, що в країні не припиняється вакцинація проти коронавірусу. Так до загальної кількості тих, хто вакцинував щотижня, додається приблизно по мільйону людей.

Денис Шмигаль назвав вакцинацію головним фактором, який дає підстави говорити про те, що жорсткий карантин Україні найближчим часом не загрожує. Глава уряду зазначив, насамперед це приємна новина для бізнесу, який зможе продовжувати працювати і не стикатиметься з низкою обмежень.

При цьому Шмигаль зазначив, що є низка обмежень, що діють у країні другий рік поспіль, вони залишаться. Насамперед йдеться про захисні маски. Ними обов'язково доведеться користуватися всім громадянам, які відвідують громадські місця, користуються громадським транспортом. Глава приятельства пояснив, вимога носити маски обумовлено тим, що навіть вакцинована людина не може бути на 100% захищеною від коронавірусу. Він може бути захищений тільки від ризиків важкого перенесення хвороби або ризиків померти від коронавірусу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — дослідження показало, що штам Omicron у 70 разів швидше проникає в бронхи, ніж Delta.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини