Головна Новини Суспільство події Шахрай хотів привласнити собі 47 тисяч гривень, але його схему розкрили: що пішло не так
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахрай хотів привласнити собі 47 тисяч гривень, але його схему розкрили: що пішло не так

Подія сталася в грудні в одному з відділень НП в Києві

24 грудня 2020, 16:59
Поділіться публікацією:

Інцидент трапився на одному з відділень київської "Нової пошти". Працівники компанії помітили щось недобре і звернулися за допомогою до правоохоронних органів. Як потім з'ясувалося, не дарма.

Шахрай хотів привласнити собі 47 тисяч гривень, але його схему розкрили: що пішло не так

Шахрай хотів привласнити собі 47 тисяч гривень, але його схему розкрили. ФОТО: ZIK

Шахрай хотів провести схему, яка б залишила українця без грошей за свою посилку. Так, зловмисник хотів скасувати накладений платіж за допомогою підроблених документів.

Це сталося в грудні в Києві. Шахрай прийшов на відділення і показав фальшиві документи, попросивши, щоб зробили скасування накладеного платежу. Сума якого виявилася не маленькою — 47 тисяч гривень. Він пред'явив співробітникам підроблені паспорт та довіреність від відправника. Але вони вчасно зреагували: викликали охорону і службу безпеки.

Як з'ясувалося пізніше, шахрай на двох інших відділеннях намагався скасувати накладений платіж, але теж отримав відмову. Працівники пошти викликали поліцію, порушника затримали прямо у відділенні.

"Для нас важливо, щоб наші клієнти не страждали від шахрайських дій. Тому ми і надалі плануємо співпрацювати з правоохоронцями та активно боротися з шахраями", — повідомила прес-служба НП.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, посилки "з сюпризом", або як шахраї знову обманюють українців. Нещодавно стало відомо про ще одну популярну шахрайську схему. На цей раз злочинці для реалізації своїх злодіянь використовують службу доставки "Нова пошта".
Українцям приходять посилки, в яких нібито містяться ювелірні вироби, і все, що потрібно зробити жертві шахраїв — оплатити накладений платіж, який дорівнює пару сотень гривень. Звісно ж, кому б з нас не хотілося отримати коштовності, заплативши за них символічну суму?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини