Головна Новини Суспільство події Шахраї крадуть гроші з карток українців - як не стати жертвою аферистів
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахраї крадуть гроші з карток українців - як не стати жертвою аферистів

Шахраї отримують доступ до банківських карток інтернет-користувачів, виводять звідти гроші та беруть кредити

9 березня 2021, 07:40 comments1039
Поділіться публікацією:

В інтернеті з'явився новий вид шахрайства, пов'язаний з популярною платформою OLX. Про це повідомив очевидець афери — відомий харківський велосипедист Віктор Водолага в Фейсбуці.

Шахраї крадуть гроші з карток українців - як не стати жертвою аферистів

Схема шахраїв: як дурять українців на OLX-доставці. Фото: mosregtoday.ru

Згідно зі словами громадянина, шахраї "прикриваються" сайтом оголошень OLX. Спочатку вони створили подібний фейковий ресурс, який розсилають через месенджери. Люди ніби-то хочуть придбати товар, який розмістив на дошці оголошень покупець. Оформити покупку пропонують через OLX-доставку. Там продавцю доводиться вводити свої особисту інформацію — ПІБ та номер телефону. На цьому "реєстрація" не закінчується. Продавці товарів бачать вікно, в якому потрібно вказати дані з банківської карти, які не запитують навіть співробітники банків.

Якщо людина вводить всю цю інформацію — аферисти легко отримують доступ до картки та знімають гроші — в найкращому випадку. Адже якщо картка кредитна, шахраї не соромляться та беруть кредити, вганяючи власника картки в борги.

Віктор Водолага повідомив, що аферисти достатньо наполегливі. Велосипедиста вони спробували "розвести" два рази за день.

Шахраї крадуть гроші з карток українців - як не стати жертвою аферистів - фото 2
Шахраї крадуть гроші з карток українців - як не стати жертвою аферистів - фото 3

Сайт "Коментарі" нагадує, що під час інтернет-покупок чи продажу свого товару в режимі онлайн потрібно бути дуже обачливим. Варто користуватися тільки знайомими сайтами, перевіряти їх на оригінальність та не надавати особисті дані та інформацію з банківських карток.

Раніше повідомлялося, що напередодні 8 березня жінка замовила гуртові тюльпани, які обійшлися їй в 13 тисяч гривень. Проте продавець так і не надіслав товар. Деталі ситуації читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Кира

28 березня 2021, 14:02

Думать надо головой, а не как всегда) есть отзывы на Олх, рейтинги на Виолити, оценки на разных сайтах, номер в базе мошенников можно посмотреть

olx-продавец

9 березня 2021, 10:27

CVV и срок - я Продавец, такого не спрашивают!!!


Новини