Головна Новини Суспільство події Сейсмолог розповів, чому в Україні стало більше землетрусів
commentss НОВИНИ Всі новини

Сейсмолог розповів, чому в Україні стало більше землетрусів

Фахівець розповів про землетруси в Україні

28 вересня 2021, 18:43
Поділіться публікацією:

Те, що плити земної кори в межах нашої держави часто трясе – це звична річ. Про це мало відоме сейсмологічне явище  проінформував журналіста УНІАН науковець, сейсмолог Карпатського регіону Інституту геофізики ім. С. І. Суботіна Національної академії наук України Сергій Вербицький.

Сейсмолог розповів, чому в Україні стало більше землетрусів

Фахівець розповів про землетруси в Україні (фото з відкритих джерел)

 За словами науковця відділу сейсмічності, те, що відбуваються землетруси – це звичне явище. Вони по активності теж різняться, є більшої і меншої сили. А відбуваються вони частіше в одних регіонах світу, ніж в інших, з тої причини, що постійно перебувають в русі плити земної кори. Де вони дуже активні, землю трясе часто і дуже потужно.

Сергій Вербицький зауважив, що земні поштовхи на території нашої країни відбуваються часто і досить великої сили. Ми просто це не відчуваємо з тої причини, що ці сейсмологічні явища, хоч і мають певну силу потужності, але поверхневі, приміром, 10 км і більше, то й розходяться вони недалеко.

 За словами фахівця наукової установи геофізики, якщо це сейсмологічне явище несильної потужності відбулось в районі, де мешкає небагато людей, і мало споруд, то цього і ніхто не помітить.

Він навів приклад сейсмологічної активності регіону. Це територія поблизу Новодністровська  на Буковині, де є розломні зони. Про те, що  їх труснуло вчергове, знають лише  працівники гідростанцій, звичайні буковинці про це і не здогадуються.

 Представник Національної академії наук України підсумував, що сильні сейсмологічні поштовхи земної кори в нашій країні мали місце в 1977, 1981 роках.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те що Україну сколихнув землетрус магнітудою 4,3 бала.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини