Головна Новини Суспільство події Серпневі компенсації: українським аграріям виплатили майже 100 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Серпневі компенсації: українським аграріям виплатили майже 100 млн грн

Аграрії отримали 25% компенсації за нову техніку

1 жовтня 2024, 14:55
Поділіться публікацією:

У вересні українським аграріям було нараховано 25% компенсації за придбану в серпні сільгосптехніку та обладнання вітчизняного виробництва, що в сумі становить 98,5 мільйона гривень. Про це повідомила Юлія Свириденко, перший віцепрем'єр-міністр і міністр економіки України.

Серпневі компенсації: українським аграріям виплатили майже 100 млн грн

Збиральний комбайн у полі. Фото: Oleksandr Ryzkov на Freepik

Аграрії вже п'ять місяців активно користуються державною підтримкою, яка повертає 25% вартості за придбану сільгосптехніку від українських виробників. За час дії програми Уряд нарахував вже 251,1 млн грн компенсації за понад 1,5 тисячі одиниць придбаної сільгосптехніки. Державна підтримка забезпечує попит на українську с/г техніку, тим само стимулюючи розвиток українського машинобудування, збільшення кількості виробників техніки та інших товарів з доданою вартістю, — зазначила Юлія Свириденко.

У програмі взяли участь близько 1,1 тисячі аграріїв, які придбали техніку на загальну суму 1,2 мільярда гривень. Продукцію пропонують 126 українських машинобудівних підприємств для аграрного сектора. На сьогодні компенсації підлягають понад 11,3 тисячі одиниць техніки.

Протягом п’яти місяців аграріям були нараховані компенсації в таких розмірах:

  • Квітень — 220 тисяч гривень;

  • Травень — 18,6 мільйона гривень;

  • Червень — 72,2 мільйона гривень;

  • Липень — 61,6 мільйона гривень;

  • Серпень — 98,5 мільйона гривень.

Найбільшу кількість заявок на компенсацію за придбану сільгосптехніку подали аграрії з таких областей: Полтавська — 111, Одеська — 106, Кіровоградська — 103, Миколаївська — 98, Вінницька — 79, Черкаська — 76.

Зазначимо, щоб скористатися державною програмою підтримки та отримати 25% компенсації вартості за придбану техніку чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з Переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та необхідні документи. Перелік постійно оновлюється.

Нагадаємо, в Україні було укладено перший контракт на розмінування сільськогосподарських земель в рамках державної програми. Про це повідомила Юлія Свириденко, Перший віцепрем'єр-міністр та Міністр економіки України, під час четвертого засідання Секторальної робочої групи з питань протимінної діяльності. Центр гуманітарного розмінування підписав угоду з переможцем аукціону — оператором протимінної діяльності "Українські сервіси розмінування". Цей оператор розміновуватиме площу в 86 гектарів у Шевченківській громаді Миколаївської області. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини