Головна Новини Суспільство події Щоб уникнути мобілізації за станом здоров’я, треба бути напівмертвим: подробиці від ВР
commentss НОВИНИ Всі новини

Щоб уникнути мобілізації за станом здоров’я, треба бути напівмертвим: подробиці від ВР

В армію цілком легально мобілізують людей, які непридатні до військової служби за станом здоров’я

сьогодні, 09:34 comments1406
Поділіться публікацією:

Народний депутат України Андрій Осадчук наголосив на необхідності створення дієвого механізму для прозорого та зрозумілого забезпечення Збройних Сил ресурсами. Про це він заявив в ефірі "Еспресо".

Щоб уникнути мобілізації за станом здоров’я, треба бути напівмертвим: подробиці від ВР

Мобілізація в Україні

Правда в тому, каже нардеп, що існує інша сторона питання, про яку мало говорять. За його словами, армія, дійсно, потребує людей, і були високі очікування від законодавчих змін щодо мобілізації. Проте, додав нардеп, 90% цих змін мали б вносити Кабінет Міністрів, Міністерство оборони та президент без залучення Верховної Ради. Але уже після ухвалення закону була змінена процедура проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

"Ці правила в наказі Міноборони були завізовані міністром охорони здоров'я. Але вимоги, які там написані, насправді абсолютно жахливі", — підкреслив Осадчук.

За словами народного депутата, треба бути наполовину мертвим, щоб тебе визнали непридатним до військової служби. Наприклад, щоб бути звільненим від служби через проблеми із зором, на обох очах потрібно мати показник мінус 12, тоді як при мінус 9 людина практично не бачить. Такі вимоги, на думку депутата, підвищують корупційні ризики та призводять до мобілізації людей, непридатних для служби, що негативно впливає на обороноздатність країни.

"Це послаблює нашу обороноздатність і здатність виконувати бойові завдання. Люди з купою діагнозів -  ну куди вони годяться? Для того, щоб це виправити, потрібні розумні й сміливі люди на рівні Міноборони та Міністерства охорони здоров'я. Але, на жаль, ми поки що цього не бачимо. Ми спостерігаємо лише шоу на вулиці. Потрібен дієвий механізм, який дозволяв би прозоро і зрозуміло забезпечувати війська новими ресурсами", — додав Осадчук. 

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про показові рейди ТЦК, а також про те, скільки насправді українців категорично не хочуть воювати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини