Головна Новини Суспільство події Що з питною водою в Херсоні: влада зробила важливу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Що з питною водою в Херсоні: влада зробила важливу заяву

У Херсоні можна вживати воду з-під кранів

9 червня 2023, 16:44 comments4819
Поділіться публікацією:

Жителі Херсона можуть не хвилюватися та сміливо вживати воду з-під кранів. Вона проходить обробку, тому безпечна та придатна для споживання. Як передає портал "Коментарі", про це заявив голова Херсонської ОВ Олександр Прокудін.

Що з питною водою в Херсоні: влада зробила важливу заяву

Питна вода. Фото: з відкритих джерел

"Вода поставляється з артезіанських свердловин, що розташовані на глибині 60-100 метрів. І вони ніяк не пов'язані з дніпровською водою", — пояснив Олександр Прокудін.

Глава ОВА зазначив, що вода, що централізовано постачається жителям Херсона, проходить спецобробку гіпохлоритом натрію. Таким чином знищуються небезпечні патогени, бактерії та грибки. Міський водоканал має необхідний запас речовин для обробки.

Крім того, фахівці щодня проводять перевірки якості води, що подається в крани, та підтверджують її безпеку.

Слід зазначити, що після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС мешканців затоплених регіонів попередили про небезпеку води. Зокрема, через море риби є ризик захворювання на ботулізм.

Зазначимо, Україна переживає четверту добу після підриву Каховської ГЕС, знищеної російськими окупантами 6 червня. Президент України Володимир Зеленський побував 8 червня у затопленому Херсоні, а також на Миколаївщині та Дніпропетровщині, які відчувають на собі трагічні наслідки. Він наголосив, що катастрофа на Каховській ГЕС — це не природне лихо і не прояв кліматичної кризи, а рукотворне, навмисне дійство, теракт, санкціонований Путіним. Теракт, на який поки що так і немає чіткої оцінки з боку світу. Натомість є катастрофічні наслідки для української екосистеми, для сільського господарства та загалом світового ринку продовольства. На цьому тлі особливо шокує, що росіян так і не вигнали із Ради безпеки ООН, де вони продовжують продукувати свою брехню, традиційно звинувачуючи у всьому Україну та Захід. Що на даний момент можна сказати про ситуацію, реакцію на неї і можливий подальший розвиток подій? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини