Головна Новини Суспільство події Що в Україні зроблять із закритими резиденціями колишніх чиновників
commentss НОВИНИ Всі новини

Що в Україні зроблять із закритими резиденціями колишніх чиновників

Території, які тривалий час були недоступними для громадян України, перетворять у туристичні об'єкти

17 червня 2021, 15:37
Поділіться публікацією:

В Офісі Президента (ОП) України хочуть відкрити доступ до резиденцій колишніх чиновників. Про це розповів під час всеукраїнського форуму "Україна 30. Економіка без олігархів" заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

Що в Україні зроблять із закритими резиденціями колишніх чиновників

Конча Заспа. Фото з відкритих джерел

Він зазначив, що такі резиденції є державною власністю, але належать до тих об'єктів, які не можна виставляти на приватизацію. Тому території, які завжди вважалися закритими і використовувалися чиновниками для своїх особистих потреб, перетворять у туристичні "магніти", де зможуть відпочивати громадяни України. Серед таких об'єктів — півострів Бірючий, лісовий комплекс "Залісся" та Конча Заспа.

За словами Кирила Тимошенка, півострів Бірючий, який довго служив літньою резиденцією для влади, тепер повністю відкритий для українців. Там облаштований еко-парк на березі моря. Зараз на півострові почали відновлювати інфраструктуру. Планується будівництво маленьких будиночків для відпочинку, басейнів і створення туристичних маршрутів.

Наступний об'єкт, який завжди вважався закритою територією і був резиденцією радянських чиновників, — лісовий комплекс "Залісся". Туди ніколи не пускали звичайних українців.

Заступник керівника ОП розповів, що тепер ця територія доступна для відвідування. Будь-який бажаючий може придбати квиток, приїхати в лісовий комплекс, погуляти по його території, відпочити або покататися на велосипеді.

Нині триває трансформація "Залісся" у національний природний парк. Також розробляється проєктно-кошторисна документація, щоб у найближчому майбутньому побудувати там готель та інші об'єкти для відпочинку.

Конча Заспу, де роками проживали чиновники, теж планують перетворити в туристичну зону. Кирило Тимошенко пояснив, що ця територія є володінням держави, проте деякі чиновники укладали сумнівні договори і будували там будинки для себе. Але вже найближчим часом українці зможуть вільно відвідувати Конча Заспу, гуляти і відпочивати там.

Під час свого виступу чиновник також анонсував відкриття унікального спортивного кластера на території ВДНГ у Києві, який українці зможуть побачити 24 серпня.

Раніше видання "Коментарі" писало про те, що резиденцію президента-втікача Віктора Януковича, яку називають Хонка-2, передали в управління мережі готелів "7 днів". Тепер великий готельно-ресторанний комплекс із пірсом і басейном буде приносити прибуток країні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини