Головна Новини Суспільство події Що стало з шикарною резиденцією Януковича в Сухолуччі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що стало з шикарною резиденцією Януковича в Сухолуччі

Екс-дача президента-втікача в Сухолуччі тепер буде приносити прибуток країні

15 червня 2021, 08:40 comments1776
Поділіться публікацією:

Ця шикарна резиденція президента-втікача Віктора Януковича,  відома українцям під назвою Хонка-2.  Вона знаходиться в селі Сухолуччя Київської області. Великий готельно-ресторанний комплекс пірсом і басейном, де він поповнював свої сили, плавав та розважався державним коштом. Цій власності знайшли корисне застосування. Комплекс передали в управління мережі готелів "7 днів", щоб він почав приносити прибуток та поповнювати бюджет країни. Про це інформує прес-служба агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Що стало з шикарною резиденцією Януковича в Сухолуччі

Резиденція Януковича в Сухолуччі (фото: Слідство.інфо)

Янукович втік, а його чималу дачу розграбували. Частина речей таки пропала. Хто доклав до цього рук, поки невідомо. Повністю розграбувати колишню президентську резиденцію не дали волонтери та  учасники добровольчих батальйонів, які встановили тут охорону.

Мальовнича природа, благоустроєна територія. Територія Хонки-2 становить майже 750 квадратних метрів, тут є власна пристань і альтанка.

Для Віктора Федоровича та його гостей  збудували навіть власну каплицю, поруч кілька будиночків для відпочинку, контрольно-пропускний пункт, вольєр для утримання мисливських собак, артезіанська свердловина, колодязь і кілька сараїв.

Сучасний дерев’яний котедж  у два поверхи повністю укомплектований меблями та побутовою технікою. Саме тут відпочивав екс-президент. 

З липня 2020 року комплекс перебуває у власності АРМА за рішенням Вищого антикорупційного суду. Аби по-господарськи розпорядитись резиденцією, був оголошений конкурс на управління. Перемогла в конкурсі компанія "7 днів". У їх власності є також комплекси в Кам'янці-Подільському, Запоріжжі, Криму.

Підприємці, які роблять бізнес, організовуючи сучасний та комфортний відпочинок в Україні, мають свої плани щодо колишньої президентської резиденції. Хочуть зробити  Сухолуччя  такою собі Меккою українського сімейного відпочинку. В планах – добудувати сезонний басейн, додати нові зони відпочинку та сімейних розваг, облаштувати готельні номери та організувати два заклади харчування. Українці сюди приїдуть з кількох причин: тут чудова природа і дуже гарно. Когось вабитиме сучасний різноплановий відпочинок з друзями чи родиною. А для любителів вітчизняної історії це місце є родзинкою, має якісь свої таємниці, пов’язані з екс-гарантом Януковичем.

Як стверджує прес-служба АРМА, очікуваний щомісячний дохід компанії складе 1 160 000 гривень. Прогнозований дохід до державного бюджету — понад 200 000 гривень. Виходить, вміємо бути господарями, якщо хочемо.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що в ЄС скасували санкції проти Януковича.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини