Головна Новини Суспільство події Що сталося з дівчиною, яку російські блогери здали «на підвал» за українську мову
commentss НОВИНИ Всі новини

Що сталося з дівчиною, яку російські блогери здали «на підвал» за українську мову

Як відзначив в ефірі «Еспресо» заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов, наразі нічого не відомо про долю дівчини, яка відповіла росіянам українською мовою

27 червня 2024, 14:53 comments4360
Поділіться публікацією:

Заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов заявив, що випадки незаконного ув'язнення на тимчасово окупованих територіях, такі як затримання працівниці АЗС, є численними.

Що сталося з дівчиною, яку російські блогери здали «на підвал» за українську мову

Віктор Дудукалов

За його словами, на жаль, доля цієї жінки залишається невідомою. При цьому він підкреслив, що таких випадків сотні, а можливо й тисячі.

"Уявіть собі, скільки ми спілкувалися і в ефірах, і всюди, де тільки можна, що реально за українську мову, за українську позицію приїжджає черговий такий чи 1991, чи 1995 року народження (не пам'ятаю точно) названий "воєвода". Насправді в нього інше прізвище і журналісти-розслідувачі встановили практично всі його дані. Він приїжджає і показує тим самим своє "велічіє", що він потім бере цю дівчину і везе на блокпост до озброєних орків. І от за це здає, що вона на території України відповідає йому українською мовою. Уявіть собі наскільки вони бояться українців і наскільки вони бояться всього українського, якщо так бомбить від того, що їм відповідають просто тією мовою, якою розмовляє країна офіційно", — сказав чиновник.

Він також зазначив, що, незважаючи на переважно російськомовний регіон, з початку повномасштабного вторгнення та навіть під час тривалої окупації, жителі продовжують чинити опір ворогу.

За його словами, ця дівчина з АЗС стала символом цивільного спротиву.

"Я хотів би, щоб це бачили й чули мешканці Львова, Луцька, інших міст, які про нас кажуть, що ми східняки, що ми здали чи ще щось. Навпаки, дівчина з заправки уособлює собою наш російськомовний Бердянськ, яка сказала тому орку зважаючи, що вона розуміла повністю, які будуть наслідки. І досі люди в Бердянську, але набагато тихіше й не кажуть українською мовою, тримаються з Україною і таких дуже багато", — наголосив він.

Дудукалов додав, на людей, які здійснюють такі дії, повинна чекати кримінальна відповідальність на території України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, як російські блогери вихвалялися, що здали дівчину на підвал, бо вона відповіла їм українською.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 червня 2024, 14:03

Молодці, терпілам розповів, як буде страшно якщо ... А от наше корумповане чиновництво, яке все у гарних дорогих вишиванках і говорить українською чомусь не боїться, що прийде окупант. То може наших владних корумпованих вважати, таким собі, символом тихого спротиву? Вони ж розкрадають Україну, щоб потім вкрадене потужно використовувати у боротьбі.


Новини