Головна Новини Суспільство події Що шукають росіяни в Азовському морі й до чого тут окупований Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Що шукають росіяни в Азовському морі й до чого тут окупований Крим

РФ розпочала пошуки прісної води для Криму

21 травня 2021, 20:06
Поділіться публікацією:

Російська Федерація розпочала пошуки прісної води для окупованого Криму під дном Азовського моря. Про це інформує ТАСС.

Що шукають росіяни в Азовському морі й до чого тут окупований Крим

Азовське море - фото з відкритих джерел

За інформацією журналістів, так званий "віце-прем'єр" окупованого Криму Євген Кабанов розповів про початок робіт з пошуку прісної води. Проте окупанти ще не знають, чи є під Азовським морем питна вода.

Екіпаж російського науково-дослідного судна почав бурити дно Азовського моря, щоб дослідити, чи є там прісна вода.

Кабанов заявив, що наявність води підтверджено даними геологорозвідки, але до 1 липня вчені повідомлять про результати досліджень. Тому говорити про потенційні запаси і якість води поки передчасно.

Нагадаємо, що до 2014 року основним джерелом подачі води до Криму був Північно-Кримський канал із забором води з Каховського водосховища. А нещодавно, 25 квітня, колишній прем'єр-міністр АР Крим, глава Консультативної ради у справах війни при президенті України, радник голови Офісу президента України Сергій Куніцин, за даними деяких ЗМІ мало не у відкриту агітував за подачу води до Криму, пропонуючи націоналізувати Північно-Кримський канал, по якому до 2014 року здійснювалося водопостачання Криму з материкової частини України. Він також називав питання подачі води до Криму — джокером в рукаві Києва.

Також стало відомо, що понад 119 га заповідної зони пам'ятки природи півострова Меганом в Криму позбавили охоронного статусу та без торгів віддали під забудову.

Раніше "Коментарі" повідомляли, яким чином Україна може відповісти на раптову атаку Росії з боку Кримського півострова. В уряді вважають, що армії РФ знадобиться куди більше бійців, ніж вона має зараз. Подробиці шукайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини