Головна Новини Суспільство події Що робити, якщо банкомат не видав списані з картки гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, якщо банкомат не видав списані з картки гроші

Експерти розповіли, як треба діяти у випадках, якщо термінал "з'їв" ваші купюри, списані з картки

8 січня 2022, 12:35
Поділіться публікацією:

Багато людей скаржаться на збої у роботі банкоматів, коли певна сума з картки списується, але гроші користувачеві не видаються. У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб розповіли, як треба діяти у таких випадках.

Що робити, якщо банкомат не видав списані з картки гроші

Банкомат не видав списані з картки гроші (фото з відкритих джерел)

Отже, якщо банкомат "з'їв" ваші купюри, але не зарахував їх на рахунок, важливо не панікувати та не відходити від апарата, тому що це може бути короткочасний збій у системі та за кілька хвилин внесені кошти вам зарахують.

Якщо ж ви хотіли зняти готівку, але банкомат нічого не видав, варто зателефонувати оператору та повідомити про збій. Банк може провести інкасацію (перерахувати гроші у банкоматі) та переконатися, що у ньому справді є "зайва" готівка.

У таких випадках потрібно зафіксувати час виконання банківської операції, адресу терміналу та його номер (вона має бути вказана на лицьовій стороні) і записати суму грошей, які ви хотіли зняти або вносили на рахунок.

Якщо ви знімали гроші у банкоматі одного банку, але картка у вас іншого банку, слід зв'язатися саме з банком-власником банкомату, зателефонувавши на гарячу лінію. Якщо вашу заяву не зареєстрували через телефон, зверніться до відділення банку, залишивши письмову претензію, у якій вкажіть свої П.І.Б, паспортні дані, інформацію про картку, банкомат і розкажіть про інцидент. Також вкажіть вимогу про повернення ваших коштів та/або виготовлення нової картки.

До речі, формальний термін розслідування таких ситуацій становить до 45 днів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яку програму масово використовують хакери для крадіжки даних банківських карток.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини